Bezár

Hírarchívum

164 Erasmus-ösztöndíjas külföldi hallgató érkezett az SZTE-re

164 Erasmus-ösztöndíjas külföldi hallgató érkezett az SZTE-re

2012. augusztus 28.
2 perc

15 ország 65 városa 78 egyetemének 164 hallgatója végzi tanulmányait Erasmus-ösztöndíjjal a 2012/13-as tanév első szemeszterében a Szegedi Tudományegyetemen. Az egyre növekvő külföldi érdeklődés is bizonyítja az SZTE oktató- és kutatómunkájának magas színvonalát. Az SZTE rektora, Szabó Gábor augusztus 29-én köszönti az itt tanuló Erasmus-ösztöndíjasokat.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Augusztus 27. és 31. között rendezik a külföldi hallgatóknak szóló, az SZTE Nemzetközi Mobilitási Iroda által szervezett úgynevezett orientációs hetet a Szegedi Tudományegyetemen. A most érkezett fiatalok a következő napokban megismerkednek majd a várossal, a Szegedi Tudományegyetemmel, annak életével, beiratkoznak az őket fogadó karokra, kapcsolatba kerülnek a többi országból érkezett külföldivel és a szegedi életüket segítő magyar egyetemistákkal (az EHÖK Külügyi Bizottságának mentoraival és az Erasmus Student Network Szeged önkénteseivel), valamint tanszéki koordinátoraikkal.

Az őszi szemeszterben összesen 15 ország 65 városa 78 egyetemének 164 hallgatója érkezett Erasmus-ösztöndíjjal SZTE-re. A legtöbben Törökországból és Spanyolországból jöttek – előbbiből 34, utóbbiból 31 hallgató, a harmadik helyen pedig Olaszország áll ezen a listán 29 fővel. A következő hónapokban több romániai, francia, lengyel, német, bolgár, belga, észt, cseh, finn hallgatótársat is kapnak a szegedi egyetemisták, de Portugália, Horvátország és Szlovákia is képviselteti magát 2-2 diákkal. Az intézmény 10 kara 35 tudományterületen fogad diákokat ebben a félévben. Közülük a legtöbben a Bölcsészettudományi Karon végzik majd tanulmányaikat (40 fő), azután a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar (35 fő), a Természettudományi és Informatikai Kar (25 fő), valamint az Általános Orvostudományi Kar (19 fő) következik a sorban.

Az orientációs héten részt vevő külföldi fiatalok elmélyülhetnek Szeged múltjában, az egyetem történetében, emellett pedig megismerhetik, mi vár rájuk az SZTE-n, mi fán terem az ETR és a diákigazolvány, milyen kurzusokat kell elvégezniük a Tisza-parti universitason, s milyen jogaik és kötelezettségeik lesznek tanulmányaik során.

Az Erasmus-ösztöndíjasokat augusztus 29-én (szerdán) 10 órakor Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora is köszönti az SZTE Rektori Hivatalában (Szeged, Dugonics tér 13.) tartandó tájékoztatón.

 SZTEPress

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek