Bezár

Hírarchívum

Szegedi kommunikációs szakos hallgató sikere a 19. Országos Diákfilmszemlén

Szegedi kommunikációs szakos hallgató sikere a 19. Országos Diákfilmszemlén

2012. augusztus 27.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar kommunikáció BA szakán végzett Szabados Gabriella, akinek MegMentők című szakdolgozati filmje lett a Diákfilmszemle fiatal filmes kategóriájában a legjobb dokumentumfilm.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Szabados Gabriella alkotása a szegedi mentők életét mutatja meg egy mentőautó stábjának egy napján keresztül. Mentőorvos, mentőápoló és a gépkocsivezető dolgozik azért, hogy az élet ne vesszen el, ők a Megmentők.

Az Országos Diákfilmszemlét a Ház a Réten Kulturális Egyesület, az Aranytíz Kultúrház és a POLIFILM Műhely Alapítvány filmmel és videóval foglalkozó ifjú alkotók részére rendezte meg augusztus 21-26. között Budapesten. Idén öt kategóriában – Általános iskolás, Középiskolás, Fiatal filmes, Szignál film pályázat, Műemlék és ember pozitív viszony kategóriában várták a nevezéseket. Az egyetemisták a fiatal filmes kategóriában mérettetek meg.

A zsűri az általános és középiskolás, valamint a fiatal filmes alkotók összesen mintegy 1500 percnyi alkotásából válogatta ki a 33 legjobb művet. Szabados Gabriella filmjén kívül még két szegedi hallgató alkotása is bekerült a 33 legjobb közé: Fehér Dániel Az alulírott felülír Makaji Máté portré és Gyepes Mónika Teljes világosságot! Film a szegedi szabadkőművesekről. Mindhárom alkotás az SZTE BTK kommunikáció- és médiatudományi BA képzésének elektronikus média szakirányos képzését lezáró vizsgafilmként készült 2012-ben, mindhárom film témavezetője Klucsik Edit televíziós szakirányvezető volt.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek