Bezár

Hírarchívum

Sziksósfürdőn zárták a nyarat az SZTE gólyái

Sziksósfürdőn zárták a nyarat az SZTE gólyái

2012. augusztus 23.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem leglelkesebb elsőévesei a kari gólyatáborok után, augusztus 17. és 20. között, a Szegedhez közeli Sziksósfürdőn folytatták a szórakozást. Vetélkedők, tájékoztatók és fesztiválhangulat várta a második Összegyetemi Gólyatábor vendégeit.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Több mint 300 elsőéves regisztrált az SZTE Összegyetemi Gólyatábora első napján. Volt, aki kihagyta a kari gólyatábort és a kimaradt élményeket akarta pótolni, mások a pár napra megszakított bulizást folytatták Sziksóstón. Idén is ingyenesen vehetett részt a gólyafesztiválon, aki már megjárta a hónap első felében megtartott kari táborok valamelyikét.

Szabó Gábor rektor köszöntötte a pénteki regisztrációs nap estéjén a gólyákat. Néhány ismerkedő csapatjáték után pedig rögtön elkezdődtek a sok felsőbb évest is a táborhelyre vonzó koncertek. A Soerii&Poolek mellett a Kelemen Kabátban csinálta a legjobb hangulatot a hatalmas buli-sátor alatt. A nappalokat hagyományosnak számító gólyatábori programokkal tölthették a „kelep-telep” lakói: sorversenyeken és vetélkedőkön mérték össze rátermettségüket. Ezúttal vegyes, több karról összeállított csapatokban, híven a sokszor elkántált gólyatábori szállóigéhez, miszerint: „Egy család vagyunk.”.

Az első egyetemi hónapokhoz is kaptak némi útravalót a gólyák. Többek között a kollégiumi felvételiről, a rendszeres szociális ösztöndíjról és az Erasmus programról hallhattak a tábor rendhagyó tájékoztatóin. Szombat este pedig a FISH! és a Kravaiar zenéjére táncoltak az elsőévesek.

Urbán Emese az SZTE elsőéves gyógyszerészhallgatója lesz szeptembertől, volt osztálytársaival a Ságvári Gimnáziumból elsősorban a koncertekre jöttek. „Sajnálom, hogy nem tudtam kijönni mind a négy napra, csak hát családi programom volt. Algyőn lakom, a buszproblémát nehéz megoldani, de ezt nem hagynám ki semmiért sem” – mondta.

Bár a létszám kissé megcsappant az Összegyetemi Gólyatábor utolsó napjára, a hangulat töretlen maradt. Sokan vettek részt a reggeli táncbemutatón, a tábori időszámítás szerint korán kelők néhány lépést is elsajátíthattak. Bemutatkozott az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat és az SZTE Kiadó és Médiacentrum is. A tikkasztó hőségben különösen népszerű program volt a délutáni vízi vetélkedő.

„Sajnos a felvett hallgatók létszámcsökkenése miatt kevesebb gólya jelent meg idén. És sokan mondták, hogy haza kell menniük, mert a költőpénzük végére értek. Ugyanakkor, látva, hogy milyen lelkesen versenyeznek, azt gondolom, a keménymag azért itt ragadt az utolsó napra is” – tette hozzá Ament Balázs, szervező. A Bohemian Betyars és DSP koncertjén is maradó gólyák nem cáfolták meg, a gólyatábor záró estéje ismét reggelig tartott.

Borbola Terézia

 
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek