Bezár

Hírarchívum

cheerleaders_kiemelt

Ezüstös lányok: „Hajrá SZTE!”

Ezüstös lányok: „Hajrá SZTE!”

2012. december 06.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem EHÖK SE szurkolócsapata tavaly novemberben alakult meg. Mára húsz csinos lány kiáltja egyszerre, pomponnal a kezében, hogy „Hajrá SZTE!”.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

szte cheerleadersA Szegedi Tudományegyetem szurkolói hölgykoszorúja tavaly novemberben alakult és mindössze hat hónapja edzett közösen, amikor hazánkban megrendezték az I. Országos Cheerleader Fesztivált, melyre 15 csapat látogatott el. A barátságos versenyben, ahol a csapatok szimpátia alapján szavazhattak egymásra, az EHÖK SE csapata az előkelő második helyen végzett.


Azóta többször is láthattuk őket fellépni különböző rendezvényeken, például egyetemi sportnapokon, egészségnapokon, az Állam- és Jogtudományi Kar Tanévnyitó Fesztiválján és az EFOTT-on is.


Idén szeptemberben pontosan egy tucat új lány csatlakozott a csapathoz, ami a sportág népszerűségét mutatja az egyetemen. Ezekben a hetekben készült el az új koreográfia Debreceni Vanda vezetésével, amivel már nemcsak bemutatókon, hanem a Magyar Amerikai Football Szövetség Cheerleading Bizottsága által szervezett versenyein is indulnak majd. Szegeden legutóbb november 27-én, a SZTEreo Night Fever karok közti vetélkedőn láthatták őket fellépni, immár a kibővült csapattal és az új koreográfiával.


Az első nagyobb megmérettetés a lányok számára december 2-án Budapesten volt, ahol kiderült, hogy 2013-tól melyik csapat versenyezhet majd az arany, ezüst és bronz kategóriákban. A szegedi lányok ezüst minősítést szereztek, ami nagyon szép eredménynek számít, hiszen aranyat egyik csapat sem kapott – a zsűri véleménye szerint ugyanis ez motiválja majd a cheerleadereket a téli felkészülés idején, hogy jövőre még jobban teljesítsenek.


Az egyetemi szurkolói csapat támogatókat keres a versenyzéshez szükséges felszerelések beszerzésére.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek