Bezár

Hírarchívum

Nyitott egyetemi előadás a megyei területfejlesztésről

Nyitott egyetemi előadás a megyei területfejlesztésről

2012. december 05.
1 perc

A helyi tudásbázis is bekapcsolódik a megyei területfejlesztési koncepció vitájába. A gazdaság- és vállalkozásfejlesztésről, a területfejlesztési koncepció módszertanáról nyilvános egyetemi előadáson kapnak információt, mondhatnak véleményt a szegedi közgazdász hallgatók.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

December 6-án (csütörtökön) 10 órától az SZTE TIK Kongresszusi Központ nagyelőadójában nyilvános egyetemi előadást tartanak. A Szegedi Tudományegyetem közgazdász hallgatóinak csoportjai, illetve más szakon tanuló fiatalok vehetnek részt azon a rendezvényen, amelyen a Csongrád Megyei Önkormányzat területfejlesztési koncepciója áll középpontban.

A területfejlesztési program kidolgozása elkezdődött, a 2014-2020-as tervezési időszakra vonatkozó operatív programok alapjának megteremtésére törekszenek. A megyei közgyűlés elfogadta a Csongrád Megyei Önkormányzat Területfejlesztési Koncepció helyzetelemzés munkaanyagát, melyet továbbított az illetékes minisztériumoknak.

A téma kapcsán „A Csongrád Megyei Területfejlesztési Koncepció tervezési munkái” címmel tartott nyilvános egyetemi előadáson Vadász Csaba, Csongrád megye főjegyzője tart vitaindítót. Szól a fejlesztés hazai kereteiről, illetve a Szegedi Tudományegyetem, a Dél-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft., valamint a Csongrád Megyei Önkormányzat együttműködésének a hátteréről. A 2014-20-as programozási periódus irányvonalairól Tóth Róbert, a Dél-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. tervezési projektmenedzsere tájékoztatja az érdeklődőket.

„A tervezés módszertana a Csongrád Megyei Területfejlesztési Koncepcióban” címmel Lukovics Miklós, az SZTE GTK docense tart előadást. Majd a helyzetelemzés közgazdasági vonatkozású megállapításait Imreh Szabolcs, az SZTE GTK docense összegzi. Ezt követően a hallgatók is véleményezhetik az elhangzottakat, hozzászólhatnak a témához.

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek