presztizs_dij_kiemelt

Az SZTE az új vállalkozások mecénása

A Presztízs díjátadó gálának idén is a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központja adott otthont. Csongrád megye sikeres cégei közül az Év új vállalkozása kategória győztesének az SZTE rektora adta át a Presztízs díjat.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A 2012-es Presztízs díjakat a Szegedi Tudományegyetem TIK-ben ünnepélyes külsőségek közepette, látványos műsor keretében adták át december 7-én.


„A díj az eltelt években már többször alkalmazkodott sikeresen a társadalmi elvárásokhoz és a megváltozott körülményekhez. Filozófiája, hogy a már sikeres, nagy Csongrád megyei vállalkozások adják át az elismeréseket a még kevésbé ismert, de valamilyen területen eredményt felmutató vállalkozásoknak az értékmentés, értékőrzés, értékteremtés jegyében” – hangzott el a program nyitányaként. Winkler Nóra, a ceremónia háziasszonya elárulta: „Ecseted és festéked van. Beléphetsz a mennyországba, ha megfested!” – Nikos Kazantzakis görög filozófus-író szavai ihlették az este műsorát.


A gála vendégeit Solymos László, Szeged alpolgármestere és Kóti Zoltán, a Lapcom Kft. Délmagyarország Kiadó igazgatója köszöntötte – tudósít a www.delmagyar.hu. Kóti Zoltán szerint a Presztízs díjnak az az üzenete, hogy a mostani nehéz helyzetben is vannak jó, sikeres vállalkozások. – A díjat életben tartják a kitartó mecénások, támogatók – mondta. Köztük a Szegedi Tudományegyetem mint az Év új vállalkozása kategória mecénása. E kategória jelöltjei: a HACCP Tanácsadó Kft.-t, valamint az Antavo Kft.. Az SZTE rektora, Szabó Gábor akadémikus adta át a Presztízs díjat az Év új vállalkozása kategória győztesének: az Antavo Kft. ügyvezetőjének, Csarnai Gábornak. Ezt követően levetítették a céget bemutató kisfilmet. (A vállalkozást már az SZTE hírportálján is bemutatta: http://www.u-szeged.hu/hirek/2012-oktober/szegedi-tudassal)


A díj mecénásai 2012-ben is kiválaszthatták azt az alapítványt, amelynek egy jelentős összeget gyűjthettek össze. Idén a Reménysugár a Dél-alföldi Hematológiai és Onkológiai Gyermekbetegekért Alapítvány a kezdeményezett: az 1 millió 68 ezer forintos támogatást dr. Bartyik Katalin, a kuratórium elnöke, az SZTE ÁOK Gyermekgyógyászati Klinika klinikai főorvosa Vargáné Muráti Lilitől, a KÉSZ Zrt. tulajdonosának feleségétől és Kóti Zoltán kiadóigazgatótól vette át jelképesen.

 

A kilencedik alkalommal megrendezett Presztízs díjátadó gáláról további információk: http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/presztizs_dijak_-_kilencedszer/2310445/

 

SZTEinfo, fotó: Karnok Csaba

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés