SZTE Info

educatio_2012

Szeged rád vár! – súgja az angyal az SZTE educatiós standjánál

Már az első nap első felében több mint ezren érdeklődtek a Szegedi Tudományegyetemről a 2012. január 20-án kezdődő Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon. A Papp László Budapest Sportarénában az F11-es standon, rögtön a bejáratnál található az SZTE. Az érdeklődőket itt Angyal és Ördög is várja…

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

– Több mint 800 markert osztottunk ki a 12. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás első napjának első felében. De nemcsak a markerre és az okostelefonra építő, Angyal és Ördög kínálta meglepetés játékunk iránt érdeklődnek a diákok. Eddig több mint ezren, folyamatosan kérdezősködnek az SZTE 12 karán kínált különféle képzések iránt – adott pillanatfölvételt a felsőoktatás legnagyobb hazai börzéjéről 2012. január 20-án délben Révész Balázs. Az Szegedi Tudományegyetem Marketing és Kommunikációs Igazgatóságát vezető egyetemi docenstől megtudtuk: az SZTE 72 négyzetméteres bemutatkozó standján negyvenen – köztük dékánhelyettesek, egyetemi oktatók, tanulmányi osztályvezetők, hallgatók – tájékoztatják az érdeklődőket.

Educatio 2012
Facebook képgaléria
– Mi a leggyakoribb kérdés? Arra kíváncsiak leginkább a diákok, hogy egy adott szak miként működik a szegedi egyetemen, hogyan alakulnak a keretszámok, milyen életkörülményekre és költségekre számíthatnak a Szegedi Tudományegyetemen továbbtanulók. E szempontok alapján is versenyképes a szegedi egyetem – hangsúlyozza Révész Balázs. Szerinte az érdeklődés töretlen: tanulni akarnak a fiatalok. Beszélgetett egy olyan diákkal is, aki Szegedről érkezett, hogy föltérképezze az országos lehetőségeket, de végül maradt eredeti elképzelésénél: a Tisza-parti universitas kereskedelmi és marketing szakján tanul tovább.

– Még sok a bizonytalan fiatal, a keretszámok és az önköltségi díjak ismeretében döntik el majd, melyik intézményt választják. Nekik elmondjuk, hogy érdemes számolniuk, hiszen a fővárosban tanulni egy ottani felsőoktatási intézmény állami támogatott helyen is drágább, mint egy önköltségi díjas szakot elvégezni például Szegeden – érvel az SZTE oktató. A karriertervezésben 3 szakember is segíti a felvételire készülőket az SZTE standján.

– A fogorvosi szék, az ingyenes szűrővizsgálat, a gazdaságtudományi kari medve is népszerű – sorolta az egyetemi oktató. – De a kiterjesztett valóságnak, vagyis az okostelefonhoz kapcsolódó meglepetés játéknak nagyon örülnek a diákok: vagy egy ördög vagy egy angyal súg üzenetet a diáknak – például azt is: Szeged rád vár!

A 12. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon színvonalas szakmai programmal és előadásokkal várják az iskolák tanárait és vezetőit, illetve az oktatás különböző területein érdekelt cégek mint kiállítók képviselőit. Olyan intézmények, cégek és szakemberek mutatkoznak be, akik meghatározó szerepet töltenek be a mai magyar oktatás fejlődésében. A kiállítás egyedülálló lehetőséget biztosít a pedagógusok és intézményvezetőik számára, hogy figyelemmel kísérjék a szakma újdonságait, a taneszközök és módszerek korszerűsödését. Az előző évek kiállításainak sikere alapján a két napos rendezvényen mintegy 30 ezer látogató – középiskolás diákok, szülők, pedagógusok, intézményvezetők és -fenntartók – megjelenésére számítanak a szervezők a minden látogató számára ingyenes és mindkét nap 10-től 17 óráig nyitva tartó kiállításon.

További információ: www.u-szeged.hu/felveteli, www.edupress.hu

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2019. július 09.

Kiemelt_Medicina_Juhasz_A

Kóboroljuk be, fedezzük fel Európát Juhász Árpáddal! A nyári vakáció startjánál a magyar geológust, a hazai természettudományos ismeretterjesztés egyik legjelentősebb alakját a 90. Ünnepi Könyvhét szegedi programján bemutatott legújabb könyvéről, az Egzotikus Európáról kérdeztük. Kíváncsiak voltunk a kiadványt gondozó Medicina Könyvkiadó vezérigazgatója és a szerkesztő véleményére is.

SZTEtelevízió

2018. szeptember 14.

tanevnyito_2018

A nemzeti hagyományok ápolásának jelentőségéről és az értelmiséggé válás összetettségéről is szó esett a hazai felsőoktatási intézmények 2018-2019. tanévét megnyitó, a Szegedi Tudományegyetemen rendezett ünnepségen. Az SZTE új rektora, a kormány két képviselője és Szeged polgármestere köszöntötte az elsőéves hallgatókat.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • július 8. 08:00 - 26. 16:00
  Az Intézet munkatársai tantermi órákon nyújtanak betekintést a magyar büntetőjog elméletébe. A nyári program célja nem csupán az elméleti ismeretek megalapozása, hanem a gyakorlati tapasztalatszerzés is. Így a programot igazságügyi orvostanhoz kötődő boncolás, bírósági tárgyalás-szimuláció és intézménylátogatások színesítik. A kínai hallgatók ellátogatnak – többek között – a Szegedi Fegyház-és Börtön I. számú objektumába, és a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságra is.
 • július 14. 08:00 - augusztus 10. 16:00
  A magyar nyelv alapjait és szabályait öt különböző szinten 90 perces órákon sajátíthatják el a világ több pontjáról érkező résztvevők. A nyelvórák mellett kirándulások, nemzetközi est és számos érdekes előadás várja a magyar nyelv és kultúra iránt érdeklődőket. A tanfolyam résztvevői Szeged látnivalói mellett Budapestre és Ópusztaszerre is ellátogatnak, így is ismerkedve a magyar kultúrával.
 • július 15. 08:00 - 19. 23:59
 • július 24. 17:00 - 25. 05:00
  Részletes program: 17:00 Pont Ott Warm Up Parti GNU-val. 19:00 Carson Coma koncert. 19:50 Egyetemi köszöntő. 20:00 Hivatalos felsőoktatási felvételi ponthatárok kihirdetése. 20:30 Supernem koncert. 22:00 Pont Ott Parti After Buli a JATE Klubban és a teraszán.
 • július 27. 10:00 - 28. 20:00