SZTE Info

educatio_2012

Szeged rád vár! – súgja az angyal az SZTE educatiós standjánál

Már az első nap első felében több mint ezren érdeklődtek a Szegedi Tudományegyetemről a 2012. január 20-án kezdődő Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon. A Papp László Budapest Sportarénában az F11-es standon, rögtön a bejáratnál található az SZTE. Az érdeklődőket itt Angyal és Ördög is várja…

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

– Több mint 800 markert osztottunk ki a 12. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás első napjának első felében. De nemcsak a markerre és az okostelefonra építő, Angyal és Ördög kínálta meglepetés játékunk iránt érdeklődnek a diákok. Eddig több mint ezren, folyamatosan kérdezősködnek az SZTE 12 karán kínált különféle képzések iránt – adott pillanatfölvételt a felsőoktatás legnagyobb hazai börzéjéről 2012. január 20-án délben Révész Balázs. Az Szegedi Tudományegyetem Marketing és Kommunikációs Igazgatóságát vezető egyetemi docenstől megtudtuk: az SZTE 72 négyzetméteres bemutatkozó standján negyvenen – köztük dékánhelyettesek, egyetemi oktatók, tanulmányi osztályvezetők, hallgatók – tájékoztatják az érdeklődőket.

Educatio 2012
Facebook képgaléria
– Mi a leggyakoribb kérdés? Arra kíváncsiak leginkább a diákok, hogy egy adott szak miként működik a szegedi egyetemen, hogyan alakulnak a keretszámok, milyen életkörülményekre és költségekre számíthatnak a Szegedi Tudományegyetemen továbbtanulók. E szempontok alapján is versenyképes a szegedi egyetem – hangsúlyozza Révész Balázs. Szerinte az érdeklődés töretlen: tanulni akarnak a fiatalok. Beszélgetett egy olyan diákkal is, aki Szegedről érkezett, hogy föltérképezze az országos lehetőségeket, de végül maradt eredeti elképzelésénél: a Tisza-parti universitas kereskedelmi és marketing szakján tanul tovább.

– Még sok a bizonytalan fiatal, a keretszámok és az önköltségi díjak ismeretében döntik el majd, melyik intézményt választják. Nekik elmondjuk, hogy érdemes számolniuk, hiszen a fővárosban tanulni egy ottani felsőoktatási intézmény állami támogatott helyen is drágább, mint egy önköltségi díjas szakot elvégezni például Szegeden – érvel az SZTE oktató. A karriertervezésben 3 szakember is segíti a felvételire készülőket az SZTE standján.

– A fogorvosi szék, az ingyenes szűrővizsgálat, a gazdaságtudományi kari medve is népszerű – sorolta az egyetemi oktató. – De a kiterjesztett valóságnak, vagyis az okostelefonhoz kapcsolódó meglepetés játéknak nagyon örülnek a diákok: vagy egy ördög vagy egy angyal súg üzenetet a diáknak – például azt is: Szeged rád vár!

A 12. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon színvonalas szakmai programmal és előadásokkal várják az iskolák tanárait és vezetőit, illetve az oktatás különböző területein érdekelt cégek mint kiállítók képviselőit. Olyan intézmények, cégek és szakemberek mutatkoznak be, akik meghatározó szerepet töltenek be a mai magyar oktatás fejlődésében. A kiállítás egyedülálló lehetőséget biztosít a pedagógusok és intézményvezetőik számára, hogy figyelemmel kísérjék a szakma újdonságait, a taneszközök és módszerek korszerűsödését. Az előző évek kiállításainak sikere alapján a két napos rendezvényen mintegy 30 ezer látogató – középiskolás diákok, szülők, pedagógusok, intézményvezetők és -fenntartók – megjelenésére számítanak a szervezők a minden látogató számára ingyenes és mindkét nap 10-től 17 óráig nyitva tartó kiállításon.

További információ: www.u-szeged.hu/felveteli, www.edupress.hu

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2019. szeptember 07.

Kiemelt_Bojte_Cs_JGYPK

25 éves létezése óta több mint 6 ezer nehéz sorsú magyar származású gyereknek nyújtott menedéket a Dévai Szent Ferenc Alapítvány. Az erdélyi szervezet alapítójával, Böjte Csaba ferences rendi szerzetessel a Hátrányos helyzetű társadalmi és csoportok és gyermekek címmel az SZTE JGYPK-n tartott szemeszternyitó előadása előtt, illetve az alapítvány és az SZTE JGYPK közötti együttműködéséről szóló megállapodás aláírását követően beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

  • szeptember 24.
    17:00 - 18:00
    Looking for someone to speak English to? In need of improving your speaking? Come practice your communication skills in a relaxed atmosphere by joining Conversation Club at American Corner Szeged! :) Sessions involve short presentations, Q and A, and small-group discussions on different topics and their American aspect.
    Facilitator: John Strauss
  • szeptember 24.
    18:00 - 19:30
    Tari Annamária az X, Y és Z generációk legnagyobb hazai szakértői közé tartozik. Gyakran ír és ad elő az információs kor ránk gyakorolt hatásairól, és arról, hogy miként változtatja meg a technikai fejlődés a külső világunk után a belső világunkat is.
    „A szorongás korunk legjellemzőbb érzelme" - írja Tari Annamária.
    Tari Annamária nagyszerű, "fejbevágó" előadása szorongásról, online térről - szerintünk nagy kár lenne lemaradni róla...
  • szeptember 25.
    09:00 - 20:00
    Az online jogi szaklap, az Arsboni csapata meglátogatja Szeged jogász közösségét is, hogy választ keressenek olyan kérdésekre, mint például: Milyenek lesznek a “jövő jogászai”? Milyen jövő vár a jogászokra? A robot ügyvédeké, vagy a robotoló ügyvédeké a jövő? Érdemes szoftvert fejleszteni a jogászoknak? Milyen innovatív megoldások alakítják a jogászok munkáját? Milyen lesz a 21. század a munkajoga? Hogyan tudod megtalálni álmaid munkáját? Mit várnak el a jelen munkáltatói egy kezdő jogásztól? Milyen trendek vannak jelenleg a magyar jogi piacon? Regisztráció: https://karrier.arsboni.hu/szegeden-az-arsboni/#kavezz
  • szeptember 25.
    18:00 - 19:00
    Napóleontól a szabadságharcig
    Előadó: Prof. Dr. Csikány Tamás ezredes, egyetemi tanár, a Hadtudományi Doktori Iskola vezetője (Nemzeti Közszolgálati Egyetem)
  • szeptember 26.
    17:00 - 18:00
    Tájékoztató előadás a FLEX Hungary programról, mely az USA Kormánya által biztosított teljeskörű ösztöndíj középiskolások számára. A program keretében a diákok egy évet tölthetnek az USA-ban egy középiskola tanulójaként, miközben önkéntes vendéglátó családoknál élnek.
    Pályázati feltételek:
    • Magyar állampolgárság
    • 2002. július 15. és 2005. július 15. között született
    • A pályázat beadásakor középfokú oktatásban vesz részt a 9. vagy 10. évfolyamon
    • Iskolai eredménye legalább jó (4)
    Jelentkezési határidő a FLEX-ösztöndíjra: 2019. október 17. Jelentkezni 2019. szeptember 1-től lehetséges az alábbi linken: https://ais.americancouncils.org/flex