Bezár

Hírarchívum

Átúszták a Balatont: jubilált az SZTE-oktató és hallgató lánya is

Átúszták a Balatont: jubilált az SZTE-oktató és hallgató lánya is

2012. július 09.
2 perc

„Szegedi Tudományegyetem Balaton-átúszók” néven csoportot alakított a leglátogatottabb közösségi portálon Pálfi György. A Szegedi Tudományegyetem Embertani Tanszékét vezető egyetemi docens, az SZTE nemzetközi és közkapcsolati igazgatója és lánya, a francia-romanisztika szakon diplomázó Pálfi Réka is átúszta a Balatont. Pálfi György szerint jövőre a Tisza-parti város egyeteme szervezetten, akár több csoporttal is részt vehetne a sportos akción.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SAM_0281– Kihívás, mert a kitartásról és tűrőképességről is szól számomra a Balaton-átúszás. Tíz éve, az akkor 6. osztályos Réka lányommal úsztuk át először a Balatont – emlékszik Pálfi György. A Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar Biológus Tanszékcsoportjához tartozó Embertani Tanszéket vezető egyetemi docens, az SZTE nemzetközi igazgatója, valamint alapképzésben francia-romanisztika szakon most diplomázó lánya idén hetedik alkalommal úszva gyűrte le a Révfülöp és Balatonboglár közti 5,2 kilométeres távot.

– A Balaton átúszásakor az első és az utolsó 500 méter az izgalmas, a közte lévő kilométerek talán unalmasnak tűnnek, de 2,5-3 óra alatt legyőzhető a táv azok számára is, akik rendszeresen mozognak, de nem versenyszerűen sportolnak – véli Pálfi György. Elárulja: mindig is érdekelte az élő vizek, a folyók és tavak átúszása, mert az ilyen próba teljesítése számára elégedettséget nyújt. – Az első Balaton-átúszás előtt edzettünk, hogy megtudjuk: milyen az állóképességünk, mennyi idő alatt vagyunk képesek teljesíteni a távot. Az elmúlt tíz év alatt nem mindig értünk rá a meghirdetett időpontban, így az idei Balaton-átúszás két év kihagyás után is nagy élmény lett. Több mint tízezer sporttárssal egyetemben úsztunk, a középmezőnyben végeztünk. Szegediekkel nem találkoztunk, ugyanakkor bizonyos, hogy az SZTE polgárai közül mások is részt vettek ezen a tömegsport rendezvényen. Egymásra találásunkat segíti a Facebookon július 9-én n „Szegedi Tudományegyetem Balaton-átúszók” néven alakított csoport, ahova örömmel fogadjuk minden érdeklődő jelentkezését – hangsúlyozza Pálfi György. Az SZTE-oktató úgy véli: a sport, a mozgás népszerűsítése is feladata az egyetemnek. Reméli, hogy a jövő évi Balaton-átúszás próbán csoporttal vesz részt az SZTE!

SZTEpress

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek