Bezár

Hírarchívum

osztondij_kiemelt

GTK-ösztöndíj: aláírták az első szerződést

GTK-ösztöndíj: aláírták az első szerződést

2012. július 13.
3 perc

Ösztöndíjakat alapít a költségtérítéses gazdaságtudományi képzésekben résztvevők támogatására a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara, illetve a kezdeményezést támogató több cég. Az ösztöndíjat eredményező együttműködésről az első szerződést július 11-én a PROVICE ügyvezetője és az SZTE GTK dékánja írta alá.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Összesen 3 hallgatót támogat a PROVICE Üzleti és Informatikai Szolgáltató és Tanácsadó Kft., valamint az SZTE GTK közös ösztöndíja – rögzíti az a szerződés, amelyet ünnepélyes keretek közepette írt alá Pomázi Gyula ügyvezető igazgató és Vilmányi Márton dékán.

– Évtizedes múltra tekint vissza cégünk és a Szegedi Tudományegyetem együttműködése: közös projektekben vettünk részt, például a humánerőforrás fejlesztés területén. Unikális jellegű közös programunk annak a mérési rendszernek a kifejlesztése, amely a teljesítményt nagyvállalati és intézményi szinten is képes követni – utalt cége és a szegedi universitas kapcsolatának mélységére Pomázi Gyula. A PROVICE Kft. ügyvezető igazgatója elárulta: –Érdekeltek vagyunk abban, hogy a gazdaság igényeihez is igazodjon a felsőoktatás, az egyetemi hallgatók azt tanulják, amire a diploma megszerzését követően a munkahelyen szükségük lesz. Többek között ezért is reagáltunk az SZTE Gazdaságtudományi Kar felhívására és ajánlunk ösztöndíjat 3 elsőéves hallgatónak.

A költségtérítés mértékét felére csökkentő, vagy annak megfelelő összegű ösztöndíjakat alapít 2012-ben az SZTE GTK. A hallgatói terhek mérséklésére, a kiváló diákok közgazdasági tanulmányainak ilyen formájú támogatására több céggel is formálódik, konkretizálódik a megegyezés. Az évente minimum 40, nappali tagozatos közgazdászképzésben résztvevő, állami ösztöndíjban nem részesülő, tehetséges hallgatók számára juttatandó ösztöndíjhoz számos cég nyújt támogatást. Ahány cég annyiféle specialitás jellemzi majd az ösztöndíjakat – tudtuk meg Vilmányi Mártontól. Az SZTE GTK dékánja elmondta: 2012. szeptember 1-jétől az ösztöndíjak két alapvető formájával támogatják hallgatóikat: egyrészt nevesített vállalati/intézményi (rész vagy teljes) ösztöndíjjal, amely az alapító nevét viseli; másrészt a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar Tehetsége ösztöndíjjal.

 

Ki részesülhet az SZTE GTK ösztöndíjában? Erről is szó esett július 11-én, amikor aláírta az ösztöndíjalapító első szerződést Pomázi Gyula, a PROVICE Kft. ügyvezető igazgatója, valamint Vilmányi Márton, az SZTE GTK dékánja. Ösztöndíjban részesülhet az a GTK-hallgató: aki 2012. nyári felvételi eljárásában nappali tagozaton nyert felvételt a Gazdaságtudományi Kar által meghirdetett alapszakra; aki nem részesül állami ösztöndíjban; aki pályázatot nyújt be az ösztöndíj elnyerése érdekében. A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar Tehetsége ösztöndíj odaítélése az ösztöndíjra pályázó hallgatóink tanulmányi (felvételi) eredménye alapján, egyértelmű sorba rendezéssel történik.

 

– Proaktivitás, nyitottság, terhelhetőség – fogalmazta meg az egyetemistákkal és a pályakezdőkkel szemben támasztott három legfontosabb PROVICE- követelményt Pomázi Gyula. A nevesített vállalati/intézményi ösztöndíj feltételeit ugyanis az ösztöndíjat felajánló szervezet közvetlenül határozza meg. – Cégünk nagyvállalatok, intézmények szervezeti képességeinek fejlesztésével foglalkozik, annak érdekében, hogy azok eredményesebbé, hatékonyabbá és gazdaságosabbá váljanak. A programunkban részt vevő hallgatók bekapcsolódhatnak a stratégia végrehajtási-, IT teljesítményfejlesztési projektjeinkbe, de arról is képet kaphatnak, hogy hogyan lehet térségfejlesztési projekteket irányítani, klasztereket működtetni, így gyakorlati tapasztalatokkal egészülhet ki az egyetemen szerzett elméleti tudás- foglalta össze a szakmai gyakorlaton résztvevők munkáját Pomázi Gyula a cég ügyvezetője. (További információ: http://www.provice.hu; http://www.facebook.com/provice.hu)

 

Az ösztöndíjpályázat(ok) benyújtásának módjáról, feltételeiről felvételt nyert hallgatókat a felvételüket követően levélben tájékoztatják. További információ kérhető: a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának Tanulmányi Irodáján személyesen, vagy a 62/546-911-es telefonszámon.

SZTEpress

  12928_provice_logo_hu_cmyk

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek