Bezár

Hírarchívum

Július 23-án nyílik az SZTE GTK tehetséggondozó tábora

Július 23-án nyílik az SZTE GTK tehetséggondozó tábora

2012. július 19.
3 perc

Harminc, különböző szempontok szerint kiválasztott tehetséges középiskolás fiatal vendégeskedik hat napon át az SZTE Gazdaságtudományi Karán, ahol naprakész ismeretekre tehetnek szert a pénzről, a gazdaságról, az aktuális kutatásokról és az egyetemről.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az EcoCamp elnevezésű tehetséggondozó tábornak július 23. és 28. között ad otthont a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara (SZTE GTK). A szervezők nagyszámú jelentkező közül a tanulmányi átlagot, a versenyeredményeket, a továbbtanulási célt és az érdeklődési kört figyelembe véve választották ki azt a harminc diákot, aki bentlakásos jelleggel részese lehet a rendezvénynek, s térítésmentesen kap szállást, napi háromszori étkezést, illetve élhet át felejthetetlen élményeket a sokszínű szabadidős programokon.

Az SZTE GTK – mint a magyar gazdaságtudományi képzési terület egyik meghatározó szereplője – azt a célt tűzte ki, hogy a Szegedre érkező fiatalok egy kellemes, jó hangulatú nyári táborban szerezhessenek ismereteket pénzügyekről és gazdaságról, továbbá tájékozódhassanak arról, mi foglalkoztatja a közgazdászokat, merre tartanak most a kutatások. Ezen kívül belekóstolhatnak egy igazi csapatépítő tréningbe is, ahol önmaguk megismerése mellett sok érdekes ember barátságát nyerhetik meg. A kezdeményezés hátterében az áll, hogy a 14-18 éves korcsoport gazdasági, pénzügyi ismeretei számos felmérés szerint hiányosak. Középiskolai tanulmányaik befejezése után – akár a munkaerőpiacon, akár a felsőoktatásban – viszont rendkívül fontossá válnak ezek az ismeretek, melyek a Nemzeti Alaptantervbe is bekerültek. Az érintett korosztályhoz tartozó diákok pénzügyi kompetenciáinak bővítése terén már korábban is sikeresen működött együtt a középiskolákkal az SZTE GTK. Ennek folytatását jelenti most a nyári tehetséggondozó tábor, ahol a kar komplex fejlesztési tevékenysége révén a fiatalok adatrendszerező, problémaazonosító, szociális, előadói, prezentációs készségei, képességei is fejlődhetnek.

Az EcoCamp programja július 23-án délután kezdődik, míg az utolsó nap, július 28-a a hazautazásé. Délelőttönként a gazdaság különböző területeinek szakértői kínálnak játékos foglalkozásokat általában a Gazdaságtudományi Kar épületében, délután kirándulások, szabadidős lehetőségek várnak a résztvevőkre. Ellátogatnak például a július 24-i szegedi PONT Ott Partira, a Szegedi Vadasparkra és az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkba is. Az este pedig a játékos vetélkedőké, buliké. A szakmai rész az aktuális tudományos problémákra fókuszál, ennek jegyében egy napot szentelnek a pénzügyi önismeret, ismeretek fejlesztésének, egy napot a marketing-menedzsment ismereteknek, egy délelőttöt a zöld gazdaságnak, illetve az ökológiai lábnyomnak. Az utolsó szakmai napon a hét eseményeit szintetizálandó csoportonként egy-egy esettanulmányt kell elkészíteni, ehhez délelőtt tanulmányi „akadályverseny” jelleggel városi helyszíneken kapják meg az információt a csoportok. A begyűjtött információkból délután a versenyzőknek össze kell állítaniuk egy bemutatót, amit a nap végén prezentálnak.

A tehetséggondozó tábor különlegessége, hogy a közös programok sora nem ér véget július 28-án: a résztvevők a továbbiakban is közös és egyéni, testreszabott feladatokat, információkat kapnak az SZTE GTK-tól, rendszeres hírlevélben küldenek nekik tájékoztatást és meghívót a szegedi egyetemi eseményekre, kari rendezvényekre. A táborozók mellé egy-egy mentort is rendelnek, aki személyre szabott fejlesztést – például tanácsadás, illetve a speciális igényeknek megfelelő további feladatok küldése, értékelése – folytat.

További információk és a részletes program: http://www.eco.u-szeged.hu/ecocamp/nyitolap


SZTEpress

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek