Bezár

Hírarchívum

gtk_kiemelt

Két GTK-s hallgatót támogat a Realio Kft.

Két GTK-s hallgatót támogat a Realio Kft.

2012. július 23.
3 perc

Az ingatlannet.hu portál üzemeltetőjeként ismert informatikai cég, a Realio Kft. is ösztöndíj-alapításról szóló megállapodást írt alá az SZTE Gazdaságtudományi Karral.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Összesen negyven ösztöndíjjal várja majd szeptembertől az új, nappali alapképzéses hallgatókat a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara (SZTE GTK). Ezekre azért van különösen nagy szükség, mert az ősszel induló alapszakokon a fakultás nem kapott államilag támogatott helyeket. Július 23-án újabb cég csatlakozott az ösztöndíjprogramhoz. A Realio Kft. két tehetséges közgazdászhallgatónak nyújt az önköltség összegével megegyező támogatást (szemeszterenként 180 ezer forintot) hét féléven keresztül. Az ünnepélyes szerződéskötésen a GTK-t Vilmányi Márton dékán, míg az informatikai vállalkozást Csapó Gergely ügyvezető és Végh Marcell gazdasági igazgató képviselte.

A Realio Kft. több mint tíz éve üzemelteti az ingatlannet.hu portált, mely Magyarország egyik vezető internetes ingatlanhirdető, -kereső oldala. Jelenleg hat fővel működnek, s az SZTE-vel való kapcsolatuk abban gyökerezik, hogy csapatuk szinte valamennyi tagja itt szerezte diplomáját. A vállalkozás és az egyetem sokrétű együttműködését jelzi, hogy az eddigiekben nemcsak szakmai gyakorlati lehetőséget biztosítottak az SZTE-n tanulóknak (informatikusoknak, szoftverfejlesztőknek, marketingeseknek, pénzügyeseknek), de például az EHÖK SE NB II-es női röplabdásainak is névadó szponzorai.

– Régóta foglalkoztatunk hallgatókat az egyetemi tanulmányaik mellett, illetve fogadunk nyári gyakorlatosokat. Úgy gondoltuk, ennek révén kicsit visszaadhatunk mindabból, amit az egyetemtől kaptunk. Nagyon elégedettek vagyunk a hozzánk érkező fiatalok szakmai felkészültségével, ezért is döntöttünk az ösztöndíjak alapítása mellett. Egyelőre két tehetséges hallgatót támogatunk, de ha beválik a rendszer, reményeink szerint a közeljövőben bővíthetjük is a létszámot – árulta el Csapó Gergely. Hozzátette: azt szeretnék, hogy ösztöndíjasaik már felsőfokú tanulmányaik során bekapcsolódjanak a cég munkájába, náluk töltenék szakmai gyakorlatukat, illetve akár nyáron is ott dolgoznának.

Milyen feladatok várhatnak a Realio Kft.-nél a közgazdászhallgatókra? Az ügyvezető azt mondta: elsősorban a marketing és pénzügyi osztályokon dolgoznak a GTK-s diákok, ám természetesen lehetőségük nyílik rá, hogy bármely területtel, akár a fejlesztéssel is megismerkedjenek.

A Realio Kft. kapcsán pozitív meglepetésről pozitív meglepetésre haladunk – fogalmazott Vilmányi Márton, az SZTE GTK dékánja. Emlékeztetett: a fakultás akkor került kapcsolatba a céggel, mikor megindította szakmai gyakorlati programját. Fél éve működött a program, mikor a kft. jelentkezett, hogy folyamatosan elégedettek a hallgatókkal, ezért átfogóbb együttműködés kialakítását tartanák célravezetőnek. – Ennek területei a szakmai gyakorlat mellett a tehetséggondozás, a tudományos diákköri munka segítése, valamint a hallgatók konkrét támogatása, amit az ösztöndíjakkal váltunk úgymond aprópénzre. Ki kell emelnem azt is, hogy az ösztöndíjprogrammal több céget kerestünk meg, a Realio viszont maga jelentkezett, ami karunk számára örömteli meglepetés, s jó üzenet a hallgatóknak. A cég minden tettében érezhető, hogy valóban vissza akarja adni az egyetemnek, amit a munkatársak korábban itt kaptak, s véleményem szerint ez követendő példa lehet – összegzett a dékán.

 

SZTEPress

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek