Bezár

Hírarchívum

gtk_kiemelt

Printker-ösztöndíj az SZTE Gazdaságtudományi Karon

Printker-ösztöndíj az SZTE Gazdaságtudományi Karon

2012. július 26.
3 perc

A gazdasági válság egyik nyerteseként a Printker Zrt. is támogatja a szegedi közgazdászhallgatók tanulmányait. A felvételi időszak tapasztalatáról a dékán elmondta: alapképzéses kapacitásuknak szinte az egészét feltöltötték, a mesterképzésben a korábbi éveknél is több hallgató jelentkezett és nyert felvételt.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Szeptembertől kezdve egy tehetséges, nehéz anyagi körülmények között élő szegedi közgazdászhallgatónak nyújt az önköltség összegével megegyező támogatást (szemeszterenként 180 ezer forintot) hét féléven keresztül a Printker Office Land Irodatechnika, Papír, Írószer Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. Az erről szóló szerződést július 26-án írta alá Vilmányi Márton, a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar (SZTE GTK) dékánja, valamint Varga Péter, a cég vezérigazgatója. Ismeretes, az SZTE GTK összesen negyven ösztöndíjjal várja az önköltséges nappali tagozatos alapképzéses hallgatókat.

A kar vezetője két nappal a ponthatárok ismertté válását követően úgy nyilatkozott, a felvételi eredményeik sokkal jobban alakultak, mint arra január-március táján számítottak. A szakma iránti érdeklődés szerencsére országosan és a dél-alföldi régióban is megmaradt. – Nappali alapképzésben 250 hallgatót iskoláztunk be, ami azt jelenti, hogy majdnem feltöltöttük teljes alapképzéses kapacitásunkat. A mesterképzésben pedig még szebb eredményt értünk el, ugyanis a korábbi évek tendenciáit felülmúló felvételit zártunk. Mindez világos visszajelzés számunkra: képzéseink iránt egyre növekvő mértékben érdeklődnek a hallgatók – mondta Vilmányi Márton.

A dékán reményét fejezte ki, hogy azok a fiatalok, akik annak ellenére bizalmat szavaztak a gazdaságtudományi szakmáknak, hogy alapképzésben megszűnt az állami támogatás Magyarországon, megtalálják majd számításukat. Ígérete szerint az SZTE GTK mindenben segíteni fogja tanulmányaikat. – Úgy gondolom, remek példa lehet erre a Printker Zrt. által alapított ösztöndíj is. Számos céget kerestünk meg ezzel a programunkat, ám Varga Péter vezérigazgató úr mindenki mást megelőzve maga jelentkezett, hogy támogatni szeretné a szegedi közgazdászhallgatókat, amivel példamutató társadalmi felelősségvállalásról tett tanúbizonyságot. Karunk is úgy döntött, tehetséggondozási ösztöndíjakat hoz létre, ehhez a forrásokat saját gazdálkodásunkból takarítjuk meg – árulta el.

Vilmányi Márton arról is tájékoztatta az u-szeged.hu-t, hogy az SZTE GTK természetesen számos képzésén kínál pótfelvételi lehetőséget. Érdemes böngészni az egyetemi és a kari honlapot, ugyanis mind az alap-, mind a mesterképzési szakokon hirdetnek pótfelvételit, melyekre augusztus 10-éig lehet jelentkezni. A dékán külön az érdeklődők figyelmébe ajánlotta: hagyományosan sok helyet tartalékoltak távoktatásos tagozatukon.

A Printker Zrt. vezérigazgatója úgy fogalmazott: a vállalkozás valamilyen szinten nyertese a gazdasági válságnak, hiszen annak betörése óta is folyamatosan gyarapodik, növeli árbevételét és foglalkoztatotti létszámát. Terveik szerint – amennyiben nem romlik gazdasági helyzetük – a következő években is alapítanak egy-egy ösztöndíjat, így párhuzamosan három GTK-s hallgató tanulmányait szeretnék finanszírozni. – Cégünk is és jómagam személyesen is elkötelezett vagyok az SZTE, illetve a GTK iránt. Annak idején itt tanultam az egyetemen, majd nyolc évig oktattam a jogi karon. Látva, hogy az állam jelentős részben kivonult a felsőoktatás támogatásából, úgy gondoltam: azoknak a helyi vállalkozásoknak, melyek erejéből futja, mindenképpen segíteniük kell a nehezebb anyagi körülmények között élő hallgatókat. Ösztöndíj-alapításunkat így egyfajta üzenetnek is szántuk – árulta el Varga Péter.

 

SZTEPress

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek