Bezár

Hírarchívum

Ericsson-díjas az SZTE-gyakorló gimnázium fizika tanára, Tóth Károly

Ericsson-díjas az SZTE-gyakorló gimnázium fizika tanára, Tóth Károly

2012. június 25.
1 perc

Az ERICSSON a matematika és fizika tehetségeinek gondozásáért 2012. évi díját vehette át fizikából Tóth Károly, a Szegedi Tudományegyetem Ságvári Endre Gyakorló Gimnázium tanára.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A tehetséggondozáshoz, a magyar természettudományos alapképzés magas színvonalának fenntartásához, illetve emeléséhez hozzájáruló pedagógusok elismerésére 1999-ben alapított díjat az Ericsson Magyarország. Az Ericsson díjakat a MATFUND Középiskolai Matematikai és Fizikai Alapítvány Kuratóriuma ítélte oda, a Bolyai János Matematikai Társulat és az Eötvös Loránd Fizikai Társulat Ericsson-díj bizottságainak ajánlása alapján.

Tóth Károly a Szegedi Tudományegyetem Ságvári Endre Gyakorló Gimnázium tanára nyerte el az ERICSSON a matematika és fizika tehetségeinek gondozásáért 2012. évi díját. A kitüntetésről szóló döntés indoklása szerint Tóth Károly „több mint tíz éve szakvezető tanárként fizika szakos tanárjelöltek pedagógus-pályára történő felkészítését is végzi. Óriási igyekezettel, munkabírással, következetességgel igyekszik tanítványaiban felébreszteni a matematika és a fizika iránti érdeklődést. Az átlagosnál is több figyelmet fordít a kiemelkedő képességű tanulók tehetségének kibontakoztatására. A legkorszerűbb módszerek alkalmazásával, kísérletekkel törekszik arra, hogy diákjai tudáshoz jussanak. A tehetségek időben történő felismerése érdekében létrehozott Bor Pál Általános Iskolás Fizikaverseny szervezőbizottságának egyik vezetője. Szakköröket, bemutatókat tart a környékbeli általános iskolák érdeklődő diákjai számára, tehetséges tanítványainak diákköri foglalkozásokat szervez.”

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek