SZTE Info
kiemelt - bíróság

Kiváló bírók irányításával dolgozhatnak a szegedi gyakornokok

Együttműködési megállapodást kötött a Szegedi Ítélőtábla és a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara. A megegyezés célja a szegedi joghallgatók gyakorlatorientált képzésének elősegítése. Az erről szóló dokumentumot június 11-én írták alá a Szegedi Ítélőtábla dísztermében.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Közös gyakornoki programról kötött megállapodást a Szegedi Ítélőtáblával a Szegedi Tudományegyetem Állam és Jogtudományi Kara. A dokumentumot aláíró Szabó Imre dékán elmondta, az SZTE jogi kara mindig nagy hangsúlyt fektetett a hallgatók elméleti képzése mellett arra is, hogy az itt végzők minél könnyebben el tudjanak igazodni pályakezdésük idején a gyakorlati jog világában is. Ennek szellemében, a napi igényekhez igazodva korszerűsítették a képzést az elmúlt években. Ezt a célt szolgálja a Szegedi Ítélőtáblával kötött megállapodás is, amely gyakornoki képzést biztosít a legkiválóbbak közül kikerülő azon joghallgatók számára, akik komoly érdeklődést tanúsítanak a bírói munka iránt.

Törőcsikné Görög Márta, az SZTE ÁJTK Karrier Irodájának projektmenedzsere hozzátette: a Szegedi Ítélőtáblán biztosított gyakornokképzés nem helyettesíti a szakmai gyakorlatot, ami minden joghallgató számára kötelező, vagyis ez az új megállapodás egy plusz képzés alapja. Ennek keretében egyelőre négy diák három hónapon át dolgozhat nagy szakmai tapasztalattal rendelkező, kiváló bírók útmutatásai alapján, és a képzés végén beszámolót kell készíteniük az általuk végzett munkáról. A jogi kar azzal is segít az ítélőtáblán dolgozó hallgatóinak, hogy egyéni tanrend mellett végezhetik ez idő alatt az egyetemi tanulmányaikat.

A Szegedi Ítélőtáblának is fontos érdeke, hogy minél felkészültebb ifjú jogászok kerüljenek a bíróságokra, ezért örömmel fogadták el az egyetem felkérését a szakmai együttműködésre – hangsúlyozták az ítélőtábla megbízott vezetői, Harangozó Attila megbízott elnök és Hámori Attila megbízott elnökhelyettes. Hozzátették: a kiváló munka alapja, hogy a táblabíróságra érkezők minden szakmai segítséget megkapnak, és olyan neves, több évtizedes ítélkezési gyakorlattal rendelkező bíró koordinálja a munkát, mint Hegedűs István, a büntető kollégium megbízott vezetője, aki egyetemi oktatóként részt vállal a jogi karon folyó elméleti képzésben is.

SZTEPress


További információk:

http://vtvszeged.hu/hun/s_!musorok/i_szte_35/t_SZTE/index.html?media_id=2627 

http://vtvszeged.hu/hun/s_!news/i__2/i__5775

Bíróság SZTE aláírás - galéria
Az eseményen készült képek itt megtekinthetők
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. július 02.

nyito

6 ezer oldalnyi dokumentum, 4 órán át tartó megbeszélés – ez a Szegedi Tudományegyetem vezérkarában az átadás – átvétel mérlege. Dr. Rovó László orvosprofesszor az SZTE 2018. július 1-jétől kinevezett rektora sajtótájékoztatón mutatta be az SZTE 4 új rektorhelyettesét.

SZTEtelevízió

2018. május 30.

kiemelt_SZG_diszpolgar

Idén a Szegedi Tudományegyetem rektora, Dr. Szabó Gábor lett Szeged díszpolgára. Az elismerést május 18-án a díszközgyűlésen adta át Botka László polgármester. A Szeged Televízió ebből az alkalomból készített vele egy életútinterjút.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *