Bezár

Hírarchívum

DSC_0005

Középiskolásoknak szervez tehetséggondozó tábort a GTK

Középiskolásoknak szervez tehetséggondozó tábort a GTK

2012. június 21.
2 perc

A mindennapokban is hasznos pénzügyi és gazdasági ismeretekre tehetnek szert a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának nyári táborába jelentkező diákok. Mentoraik segítségével az EcoCamp résztvevői megismerhetik a kar kutatási témáit t, és az egyetemista élet hangulatát is megtapasztalhatják július 23. és 27. között.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Június 23-ig a GTK honlapján (http://www.eco.u-szeged.hu/ecocamp/nyitolap) jelentkezhetnek az EcoCamp-be a gazdaságtudomány iránt érdeklődő középiskolások. Játékos formában bővíthetik tudásukat többek között a pénzügyi önismeret-fejlesztés, a marketing-menedzsment ismeretek, illetve a zöld gazdaság témaköreiben, miközben a kar szakmailag kiemelkedő oktatóitól tanulhatnak. Vetélkedők és szabadtéri programok, kirándulások biztosítják a kikapcsolódást a többségében a GTK főépületében tartott ismeretterjesztő foglalkozások után.

A kar számára nagyon fontos a tehetséggondozás. A mindenkori hallgatók fejlesztése, illetve a végzett diákok képezése eddig is biztosított volt a Gazdaságtudományi Karon, de fontos időben megtalálni, segíteni a tehetségeket, a jövendő egyetemi hallgatóka.” – foglalta össze Kovács Péter docens, a tábor szakmai felelőse az új kezdeményezés hátterét. „Felmérések mutatnak rá, a korosztály pénzügyi ismeretei általánosságban véve hiányosak, nem véletlen, hogy a témakör a Nemzeti Alaptantervben is helyet kapott” – tette hozzá. A felsőoktatásban, a munkaerőpiacon, de akár mindennapi élethelyzetekben is fontos az alapvető pénzügyi tudás.

Az SZTE Gazdaságtudományi Kar korábban Középiskolai Pénzügyi Nappal igyekezett felkelteni a diákok érdeklődését a téma iránt. Az akkor tapasztalt lelkesedésen kapva, a program folytatásaként szervezik meg az első tehetséggondozó tábort. A diákok összetett fejlesztési programhoz kapcsolódhatnak, az önálló munka mellett a csapatépítést is kipróbálhatják. Adatrendszerező, problémafelismerő, szociális és előadói készségeik is fejlődhetnek. Kapcsolatuk az egyetemmel nem szakad meg az EcoCamp végeztével sem, egyéni mentorok segítik a következő tanév során a diákokat, így a kar életének részesei maradnak a táborozók.

Életkortól függetlenül jelentkezhetnek a középiskolások az ingyenes EcoCamp-be. Kollégiumi szállás és étkezés biztosított a résztvevőknek. A tanulmányi átlag, versenyeredmények, továbbtanulási célok és az érdeklődési kör határozza meg a pályázók rangsorát, mivel legfeljebb 30-an vehetnek részt a programban.

SZTEpress

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek