Rajzolj kutatót! – pályázat

„Kedves Diákok! Érdekel Benneteket a kutatók munkája? Ismertek olyan szakembereket, akik érdekes tudományterületeket derítenek föl, és időnként meglepő találmányokkal állnak elő? Emellett rajzolni, festeni is jól tudtok?” – kezdődik a Tempus Közalapítvány fölhívása. Szünidei elfoglaltság is lehet szeptember 10-ig rajzot készíteni és küldeni „a” kutatóról.

 

A kutatói munka és az egyes tudományágak megismertetése és népszerűsítése érdekében a Tempus Közalapítvány felhív minden diákot a Kutatók Éjszakája rajzpályázatán való részvételre.

Egész Európában egy napon, szeptember 28-án tartják az Európai Kutatók Éjszakáját. (További információ: www.kutatokejszakaja.hu)

Az egész éjszakás esemény célja a kutatás és tudomány népszerűsítése a „laikusok” körében, illetve, hogy vonzóbbá váljon a kutatói életpálya a fiatalok számára. Ezért olyan fesztiváljellegű, szabadtéri eseményeket, interaktív találkozókat és versenyeket rendezünk, amelyek minden korosztálynak szólnak.

Idén is a Tempus Közalapítvány koordinálja a magyarországi rendezvényeket számos felsőoktatási intézménnyel és kutatóintézettel együttműködve. Az eseményhez kapcsolódóan a Tempus Közalapítvány meghirdeti a „Rajzolj kutatót!” pályázati felhívását.

Olyan A3-as méretű alkotásokat (festmény, grafika, kollázs, montázs, digitális technika) várnak, amelyek kutatót/kutatókat ábrázolnak munka közben (kutatás, kísérletezés, felfedezés, egy új találmány kipróbálása, stb.).

A rajzversenyen három kategóriában lehet pályázni: I. kategória: 6-12 éves diákok, II. kategória: 13-18 éves diákok, III. kategória: 18 éven felüli, felsőoktatásban tanuló hallgatók.

Egy pályázó csak egy rajzzal pályázhat!

A rajzokat vagy festményeket postán lehet feladni a következő címre: Tempus Közalapítvány, 1438 Budapest 70, Pf. 508. A borítékon fel kell tüntetni: „Kutatók Éjszakája - rajzpályázat”!

A képek hátoldalára fel kell írni a kép címét, és az alkotó nevét és címét! A rajz mellé csatolni kell kísérőlevelet a következő adatokkal: a kép címe, a készítő neve, életkora, telefonszáma, e-mail címe, a kategória sorszáma (I., II. vagy III.), intézményének neve, címe.

A hiányos adatokkal vagy nem a kért formátumban beérkező rajzok, festmények nem kerülnek a zsűri elé.

Beküldési határidő: 2012. szeptember 10. (beérkezés határideje!)

A beküldött pályamunkák értékelését a Kutatók Éjszakája szervezésében részt vevő intézmények végzik. Minden kategóriában az első három helyezettet jutalmazzák, díjátadó ünnepségen. A legjobb képekből kiállítást szerveznek 2012. szeptember 28-án, a Kutatók Éjszakáján, Budapesten.

A győztes(eke)t levélben vagy e-mailben értesítik. A pályázatra kizárólag saját készítésű rajzokkal, festményekkel lehet pályázni, amelyek szerzői jogával a pályázó rendelkezik. A pályázaton való részvétellel az alkotó hozzájárul, hogy rajzát/festményét a Tempus Közalapítvány térítésmentesen felhasználja a szerző megjelölésével további rendezvényein, valamint kiadványaiban is.

További információ: Borsosné Polónyi Orsolya (e-mail: orsolya.polonyi@tpf.hu, tel.: 06-1-237-13-00)

 


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Horvath_FiorellaHorváth Fiorella - MK, műszaki menedzser

Főként a közösségi élet vonzott a Szegedi Tudományegyetemre. Műszaki menedzser szakon tanulok, az fogott meg benne, hogy a dolgok műszaki és a gazdasági részébe is bele tudok látni. Ráadásul nagyon jó lehetőségek vannak az egyetemen például: egy logisztikai tárgy keretében például elutazunk Brüsszelbe, hogy feltérképezzük az ottani repülőteret. Az itt tanulók valóban egy kis csapatot alkotnak. Viszonylag kevesen járunk az MK-ra a többi karhoz képest, ezért ismert mindenki mindenkit, és mindig egymás segítségére tudunk lenni. Ráadásul a diákélet is fantasztikus, csak ajánlani tudom mindenkinek.


nogradi-eszterNógrádi Eszter – GTK: kereskedelem és marketing

Ha szeretnéd, hogy diplomád bárhol a világon megállja a helyét, az SZTE-t csak ajánlani tudom! Sokat kell tanulni, de megéri. Rengeteg kikapcsolódási lehetőség vár és a közösségi élet is szuper. A képzés rendkívül hallgató-központú, kellemes és segítőkész mindenki, az oktatók szakmailag rendkívül felkészültek.



További hallgatói vélemények >>>