SZTE Info

szedeak_-_kiemelt

A Szedeák névadó támogatója az SZTE

Partneri összejövetellel zárta a 2011/2012-es idényt a szegedi férfi kosárlabdaklub, melynek 2006 óta névadó támogatója a Szegedi Tudományegyetem.

 
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A 2011/2012-es idényzáró rendezvényen az egyesület elnöke, Kardos Péter ismertette az elmúlt szezon legfontosabb eredményeit, illetve vázolta a jövőre vonatkozó terveket is. Elhangzott: a Szedeák anyagi háttere a társasági adókedvezményekből származó források és a szponzori támogatások révén stabil. A tavaly ősszel indított törpkosárprogramnak köszönhetően öt helyi általános iskolával indult együttműködés, százötven gyermekkel ismertették és szerettették meg a sportágat. Idén őszre – a terveik szerint – tíz iskolára és háromszáz fiatalra bővül a résztvevők köre. A Szedeák valamennyi korosztályos együttese a legjobb tizenkettő közé jutott az országos bajnokságokban, az U12-esek a rendkívül értékesnek számító bronzérmet harcolták ki. A klub nyolc utánpótlás-válogatott játékossal is büszkélkedhet, ami jól jelzi az itt folyó munka minőségét. A felnőttek (Naturtex-SZTE-Szedeák) tizenegyedikként zártak az NB I/A csoportban, jövőre azonban a felsőházi rájátszásba, azaz a legjobb nyolc közé kerülés a cél.

2A találkozón a Szegedi Tudományegyetem képviseletében részt vett Majó Zoltán gazdasági és műszaki főigazgató is, aki egyébként tagja a Szedeák elnökségének. Megítélése szerint a férfi kosarasok olyan idényt zártak, melyre nemcsak ők lehetnek nagyon büszkék, hanem a felsőoktatási intézmény is. „Badó Attila közkapcsolati rektorhelyettes idejében indult meg az együttműködés a Szegedi Tudományegyetem és a Szedeák között, s lettünk névadó támogatói a Tisza-parti férfi kosárlabda-egyesületnek. Úgy gondolom, ez a kapcsolat már az elején is kölcsönös előnyökkel járt mindkét fél számára, s az utóbbi időkben különösképpen termőre fordult. A klubnak most olyan csapatai, játékosai, eredményei vannak a gyermekektől a felnőttekig, illetve olyan szponzori kör áll mellette, mely méltán koronázza meg az egyetem és a Szedeák kooperációját. Ezen az összejövetelen hallva az elmúlt szezon sporteredményeit és szervezeti átalakulását bemutató beszámolót különösképpen tetszik az a körültekintés és eltökéltség, amivel a vezetés kezeli a klub ügyeit” – fogalmazott.

A főigazgató megerősítette: az SZTE a továbbiakban is örömmel segíti névadó szponzorként a Szedeák munkáját, építkezését. Hangsúlyozta: „Sajnos az universitas lehetőségei némiképpen a sporttámogatás területén is szűkültek, ám a sportügyekért stratégiai szinten felelő Galambos Gábor professzor arról biztosította az egyesület vezetőségét, hogy továbbra is teljes mellszélességgel ott állunk mellettük”.

SZTEPress

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. július 02.

nyito

6 ezer oldalnyi dokumentum, 4 órán át tartó megbeszélés – ez a Szegedi Tudományegyetem vezérkarában az átadás – átvétel mérlege. Dr. Rovó László orvosprofesszor az SZTE 2018. július 1-jétől kinevezett rektora sajtótájékoztatón mutatta be az SZTE 4 új rektorhelyettesét.

SZTEtelevízió

2018. május 30.

kiemelt_SZG_diszpolgar

Idén a Szegedi Tudományegyetem rektora, Dr. Szabó Gábor lett Szeged díszpolgára. Az elismerést május 18-án a díszközgyűlésen adta át Botka László polgármester. A Szeged Televízió ebből az alkalomból készített vele egy életútinterjút.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *