Bezár

Hírarchívum

Szegedi kutató is elnyerte a párizsi ösztöndíjat

Szegedi kutató is elnyerte a párizsi ösztöndíjat

2012. június 13.
1 perc

A 77 nyertes között 7 magyar, közte a Szegedi Tudományegyetem Francia Tanszékének adjunktusa, Balázs Péter is elnyerte Párizs város kutatói ösztöndíját.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az világ egyik legrangosabb kutatói ösztöndíja, a Párizs városa által alapított Bourse de la Ville de Paris idei nyertesei között igazi „magyar légió” is található. A világ szinte minden országából benyújtott több száz pályázat elbírálása után hét magyar tudós részesült a párizsi kutatóúttal járó elismerésben, köztük Balázs Péter, a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Bölcsészettudományi Kar (BTK) Francia Tanszékének adjunktusa. Az SZTE Bölcsészettudományi Kar oktatója úgy véli, hogy pályázatának sikerében - egyéni teljesítménye mellett - döntő szerepet játszott a szegedi és párizsi tudományos műhelyek közti intenzív kapcsolat, illetve a Szegedi Tudományegyetem, mint tudáspiaci márkanév által biztosított minőségi garancia."

Párizs városának kutatási ösztöndíját idén 77 tudós nyerte el, köztük a 7 magyar között egyetemi és akadémiai kutatókat találni.

További információ:

http://www.paris.fr/pro/chercheurs/2d3es-appels-a-projets/research-in-paris-programme-d-accueil-des-chercheurs-etrangers/rub_9587_stand_67619_port_23607

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek