SZTE Info

Tudományegyetem a Telinen

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Június 7-én ez évi hatodik adásával jelentkezik a Telin Televízióban a Tudományegyetem című műsor. Az SZTE Televízió egyetemi magazinjában beszélgetést láthatnak Pál József rektorhelyettessel a Szent-Györgyi emlékév főbb programjairól, Papp Melinda harmadéves kommunikáció szakos hallgatóval, az év ifjúsági újságírójával, valamint a Rádió Mi alapítójával és szerkesztőjével. Velük búcsúztatjuk a hét éve működő kisközösségi rádiót. A Tudományegyetem riportere azt is megmutatja, hogyan készül a megújult Szegedi Egyetem Magazin. Az adás szekresztője: Bencsik Mónika, műsorvezetője: Németh Marietta., a Tudományegyetem pontos adásideje: június 7. (csütörtök) 19 óra 30 perc, Telein Televízió.

A nyári hónapokban is lesz Tudományegyetem, akkor a legérdekesebb műsorokból válogatást kínál a SZTE Televízió a Telin TV nézőinek..

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. június 17.

Kiemelt_Kheten_TL

„A könyveknek is megvan a maguk sorsa… – Habent sua fata libelli… – hangzott el Terentius Maurus közismert gondolata a szegedi egyetem jogász professzora, Trócsányi László „Párizsi Napló, avagy ami a nagyköveti jelentésekből kimaradt… 2010. július – 2014. június című kötete bemutatóján. Az SZTE „FRANKO – BIBLIO – FILIA Könyves utazások 2018” programsorozat kiemelt könyvheti rendezvénye dedikációval zárult.

SZTEtelevízió

2018. május 30.

kiemelt_SZG_diszpolgar

Idén a Szegedi Tudományegyetem rektora, Dr. Szabó Gábor lett Szeged díszpolgára. Az elismerést május 18-án a díszközgyűlésen adta át Botka László polgármester. A Szeged Televízió ebből az alkalomból készített vele egy életútinterjút.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • június 25. 08:00 - 27. 16:00
 • június 25. 08:00 - 27. 16:00
 • június 26.
  13:00 - 14:00
  Az SZTE ÁOK II. sz. Belgyógyászati Klinika és Kardiológiai Központ tárgyalóterme a Klinika egykori vezetőjéről, Dr.Cserháti István Professzor Úrról kapja a nevét. Az ünnepélyes névtáblaavatóra a szervezők várják az érdeklődőket.
 • június 28.
  10:00 - 15:00
  A 45 brazil tagállami és önkormányzati egyetemet – mintegy 700 ezer diákot - tömörítő Brazilian Association of Rectors of State and Municipal Universities (ABRUEM) múlt novemberi közgyűlésén egyhangúan úgy határozott, hogy 2018-ban Magyarországot választja szakmai útja célországaként. A delegáció látogatásának célja, hogy megismerjék a magyar felsőoktatási rendszert, intézménylátogatások során feltérképezzék az együttműködési lehetőségeket. Részt vesznek találkozókon és egyeztetéseken, amelyek megalapozhatják a hosszútávú szakmai együttműködést a magyar felsőoktatási intézményekkel. A szervezet weboldala az alábbi linken érhető el: http://www2.abruem.org.br/international-relations/
 • *
  június 29.
  09:00 - 11:00
  Rendkívüli Fogorvosdoktor Avató Ünnepi Szenátus Ülés