Bezár

Hírarchívum

Új helyre kerül a Fiatal lány szobra

Új helyre kerül a Fiatal lány szobra

2012. június 22.
1 perc

Bővítik az SZTE Onkoterápiás klinikáját, ezért onnan új helyre, a klinikakert centrumába helyezik Antal Károly szobrászművész Fiatal lány című alkotását. A szoboravató ünnepséget 2012. június 27-én, 16 óra 15 perckor tartják.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Nagy értékű eszközökkel gyarapodik a Szegedi Tudományegyetem Onkoterápiás klinikája, s ez érezhetően javítani fogja a betegellátás színvonalát. A projekt eredményeként továbbképzik a sugárterápiával foglalkozó magyar és román szakembereket, illetve felvilágosítják és szűrőprogramokkal segítik a régió lakosságát. A szegedi épületet az „Egymást kiegészítő sugárterápiás fejlesztés az SZTE Onkoterápiás Klinikáján és a Temesvári Területi Kórházban” című HURO/0802/112_AF számú projekt eredményeként bővítik. E beruházás következményeként a szegedi Onkoterápiás klinika közeléből új helyre, a klinikakert centrumába helyezik át Antal Károly 1961-ben készült, most restaurált szobrát, a Fiatal lányt.

A szoboravató ünnepséget június 27-én (szerdán), 16 óra 15 perckor tartják a sebészeti klinika közelében található parkban. A szobor áthelyezésének költségeit Szegedi Onkoterápiás Klinika a Daganatos Betegek Gyógyításáért Alapítvány, Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata, a T-Invest ’91 Kft., illetve – a változásról szóló újságcikk nyomán – K. Gy. magán adományozó támogatja.

A magyar-román projektről, a szoboravatás hátteréről további információ: itt letölthető.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek