Bezár

Hírarchívum

TIK-fogy-kiemelt

Együttműködési szerződést kötött az SZTE ÁJTK és a fogyasztóvédelmi felügyelőség

Együttműködési szerződést kötött az SZTE ÁJTK és a fogyasztóvédelmi felügyelőség

2012. május 10.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara a Csongrád Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőségével közösen Fogyasztóvédemi Majálist rendezett május 10-én a TIK-ben.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Együttműködési megállapodást írt alá a TIK-ben az SZTE jogi kara és a megyei fogyasztóvédelmi felügyelőség. Ennek részeként a hatóság ezentúl közigazgatási gyakorlatra fogad egyetemistákat, és szakmai segítséget nyújt a fogyasztóvédelmi jogot érintő évfolyam- és szakdolgozatot készítő joghallgatók számára.

TIK fogyasztóvédelmi.zip A fogyasztóvédelmi felügyelőség igazgatója, Petrik Sándor megerősítette: hatóságuk megkülönböztetett figyelmet fordít a fiatalok képzésére. Ennek jegyében adják át az egyetemistáknak több mint húsz év alatt összegyűlt tapasztalataikat, illetve kínálnak számukra gyakorlati lehetőségeket. Szabó Imre, az SZTE ÁJTK dékánja pedig arról szólt: a fogyasztói jogok hatékony érvényesítéséhez olyan képzett szakemberekre van szükség, akik tanácsokat, illetve adott esetben eljárási segítséget tudnak nyújtani a polgároknak. Éppen ezért szerinte az egyetem és a hatóság hosszú távú, gyümölcsöző együttműködéséből leginkább a fogyasztók fognak profitálni.

 

A Fogyasztóvédelmi Majális egyébként azt célozta, hogy felhívja az egyetemisták figyelmét a tudatos vásárlás fontosságára, valamint arra, hogy fogyasztóként jogaik és kötelességeik vannak. A szakmai workshopon bemutatkozott a Nemzeti Fogyasztói Termékkosár, az érdeklődők megismerkedhettek a hatóság piacfelügyeleti munkájával, és előadást hallgathattak a pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos békéltetésekről. A szervezők „Hajsza a veszélyes áruk után” címmel játékot hirdettek: az otthoni műszaki cikkek, háztartási termékek, gyermekjátékok és sportszerek közül bárki behozhatott egy-egy veszedelmes darabot. A legérdekesebbnek vélt termék gazdáját jutalomban részesítette a fogyasztóvédelmi felügyelőség. Az SZTE hallgatói által végzett esettanulmányok eredményeibe is betekintést nyerhettek az érdeklődők, valamint a hatóság mobil laboratóriumában egész nap vizsgálták a napszemüvegek UV-áteresztő képességét és a testékszerek, szemüvegek, bizsuk nikkelkibocsátását.

 

SZTEPress

 

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek