SZTE Info

Gitárosok sikere – áramszünettel

A szegedi egyetem hallgatója, Németh Csaba első, két diáktzársa, Pokol Gábor és Csernyec Dóra megosztott második díjat nyert a szabadkai Guitar Open nemzetközi versenyen. A szegedi zenészek szokatlan helyzetben is helyt álltak.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Szabadkán rendezték meg 2012. május 10-13. között a Guitar Open nemzetközi versenyt. A Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Kar hallgatói közül Németh Csaba I. díjat, Pokol Gábor pedig II. díjat nyert Cserenyec Dórával megosztva.

A rendezvényt az is emlékezetessé teszi, hogy Németh Csaba játéka közben áramszünet következett be a színházteremben, ám az ifjú zenész ekkor sem hagyta abba a darabot, ugyanolyan elánnal és kifejezéssel játszotta tovább Mertz Elégiáját, mintha látná a kezeit. Az egyik zsűritag a sorok közül egy mobiltelefonnal kezdett világítani Németh Csabának, ami még különlegesebb légkört adott a szokatlan helyzetnek. Végül az utolsó műsorszám, egy orientális népzene-ihlette darab, a Koyunbaba közben jött vissza a világítás.

A szegedi hallgatók felkészítő tanárai: Bozóki Andrea, Pavlovits Dávid.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. július 02.

nyito

6 ezer oldalnyi dokumentum, 4 órán át tartó megbeszélés – ez a Szegedi Tudományegyetem vezérkarában az átadás – átvétel mérlege. Dr. Rovó László orvosprofesszor az SZTE 2018. július 1-jétől kinevezett rektora sajtótájékoztatón mutatta be az SZTE 4 új rektorhelyettesét.

SZTEtelevízió

2018. május 30.

kiemelt_SZG_diszpolgar

Idén a Szegedi Tudományegyetem rektora, Dr. Szabó Gábor lett Szeged díszpolgára. Az elismerést május 18-án a díszközgyűlésen adta át Botka László polgármester. A Szeged Televízió ebből az alkalomból készített vele egy életútinterjút.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *