Bezár

Hírarchívum

Gyakornoki program a klaszterekkel

Gyakornoki program a klaszterekkel

2012. május 22.
2 perc

„Használhatóbb tudást – hasznosabb munkaerőt!” elnevezéssel indul gyakornoki program a Szegedi Tudományegyetem és regionális klaszterek együttműködésében. A cél: a hallgatók szakmai tapasztalatainak bővítése.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Szakmai tapasztalatszerzési lehetőséget kínál hallgatóinak a Szegedi Tudományegyetem. A regionális klaszterek együttműködésével az SZTE gyakornoki programot hirdet: a felsőbb évfolyamokra járó fiatalok az egyetemhez kapcsolódó klaszterek több tagvállalatánál is dolgozhatnak, ezáltal számos különböző területen nyerhetnek rálátást a munkafolyamatokra, és mélyíthetik tudásukat a szakmában. A programról bővebb információt az SZTE kari tanulmányi osztályain, illetve a karrier irodában kaphatnak a hallgatók. Jelentkezni június 10-ig lehet.

A „Használhatóbb tudást – hasznosabb munkaerőt!” elnevezésű program jelentős előnye, hogy a hallgatók a csatlakozó klaszterek (ArchEnerg Regionális Megújuló Energetikai és Építőipari Klaszter, Goodwill Biotechnológia Klaszter, Dél-alföldi Innovációs Üzleti Hálózat) több tagvállalatánál is dolgozhatnak, így nem csak egy szűkebb tevékenységi körben, hanem egy adott üzleti terület több szegmensében is gyakorlati betekintést nyerhetnek a munkafolyamatokba.

Mivel a klaszterek tagvállalatai az adott iparág különböző szegmenseiben biztosítanak lehetőséget a végzéshez közel álló hallgatók számára, így azok változatos munkakörülmények között, eltérő vezetési-irányítási stratégiákat megismerve, valós üzleti környezetben gyűjthetnek szakmai tapasztalatokat. A program kiváló lehetőséget biztosít arra is, hogy segítse a gyakornokokat érdeklődési területeik, valamint az egyes munkafeladatok iránti vonzalmuk kirajzolódásában, mely hozzájárulhat a jövőbeli pályaválasztás sikerességéhez is. A program az egyes karok kötelező szakmai gyakorlatra vonatkozó elvárásainak figyelembevételével, azok kiváltásával kínál különböző időtartamú gyakornoki helyeket.

További információ:

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek