SZTE Info

HÍD a középiskolától az egyetemig

Idén is meghirdeti tehetséggondozó programját tizenkettedikes diákok számára az Eötvös Loránd Kollégium, a Szegedi Tudományegyetem legrégebbi szakkollégiuma.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tehetség-HÍD Program (HÍD: Hallgatók Ígéretes Diákokból) a magyar középiskolai-egyetemi tehetséggondozás szolgálatában áll, célja a középiskolában végzős tehetségek felkarolása. Hathatós eszközökkel (egyszeri tanulói ösztöndíj, mentori támogatás, nyári tábor, egyetemi szakkollégiumi lehetőség) segít abban, hogy ezek a diákok a középiskola – egyetem váltás folyamatát kibontakozásuk újabb lehetőségeként élhessék meg.

A programba a pályázók közül a legkiválóbb eredményekkel rendelkezők kerülnek be, akiket ötnapos nyári táborában lát vendégül a szakkollégium. Közülük a legjobbak egyszeri ösztöndíjat és szakkollégiumi tagságot kapnak.

A Szegedi Tehetség-HÍD Programot az SZTE Eötvös Loránd Kollégiuma koordinálja, nem véletlen, hiszen a kettő céljai egybeesnek. Az 1931-ben alapított kollégium a legkomolyabb tradíciókkal rendelkező vidéki szakkollégium Magyarországon.

A pályázat leadási határideje: 2012. június 1., bővebb információ a kollégium honlapján: www.eotvos.u-szeged.hu.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. július 02.

nyito

6 ezer oldalnyi dokumentum, 4 órán át tartó megbeszélés – ez a Szegedi Tudományegyetem vezérkarában az átadás – átvétel mérlege. Dr. Rovó László orvosprofesszor az SZTE 2018. július 1-jétől kinevezett rektora sajtótájékoztatón mutatta be az SZTE 4 új rektorhelyettesét.

SZTEtelevízió

2018. május 30.

kiemelt_SZG_diszpolgar

Idén a Szegedi Tudományegyetem rektora, Dr. Szabó Gábor lett Szeged díszpolgára. Az elismerést május 18-án a díszközgyűlésen adta át Botka László polgármester. A Szeged Televízió ebből az alkalomból készített vele egy életútinterjút.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *