Bezár

Hírarchívum

A királyi palotában koncerteztek az egyetemi zenészek

A királyi palotában koncerteztek az egyetemi zenészek

2012. május 16.
1 perc

Az SZTE ZMK Vox Universitatis Szegediensis Énekkara és a ZMK hangszereseiből alakult zenekar 2012. április 22-én és 23-án Visegrádon és Budapesten koncertezett.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A budapesti Erkel Ferenc Vegyeskar hívta koncertezni a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Zeneművészeti Kar (ZMK) Vox Universitatis Szegediensis Énekkarát, és a ZMK hangszereseiből alakult zenekart. A hangversenyek első felében a két kórus külön-külön műsorral lépett fel, majd a három együttes közös összefogással adta elő Mozart Requimének első felét.

A Visegrádi Királyi Palota érdeklődőkkel megtelt Lovagtermében április 22-én este a dr. Abonyi Géza polgármester köszöntötte az előadókat és a megjelent közönséget. A koncert végén reményét fejezte ki, hogy azon az estén hagyomány született...

A budapesti Párbeszéd Házban április 23-án megrendezett hangverseny első felében a SZTE ZMK Vox Universitatis Szegediensis Énekkar önálló műsora eléneklésével egyben a KÓTA „Éneklő Magyarország” minősítő hangversenyén vett részt. A háromtagú szakmai zsűri – Hartyányi Judit, Gráf Zsuzsanna és Döbrössy János karnagy – bírálata alapján a kórus az „Ifjúsági Vegyeskarok” kategóriájában elérhető legmagasabb fokozatot, a „hangversenykórus” minősítést nyerte: Cseri Zsófia karnagy vezetésével.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek