Bezár

Hírarchívum

Ösztönből fest –Vinkó Leó tárlata zárja a könyvtári „tehetségparádét”

Ösztönből fest –Vinkó Leó tárlata zárja a könyvtári „tehetségparádét”

2012. május 21.
1 perc

Május 24-től május 30-ig Vinkó Leó festőművész kiállításával zárul az SZTE Tehetségpont és a Somogyi-könyvtár négyhetes közös tárlatainak sora. Az utolsóként megmutatkozó művész szerepelt már a Duna televízió, illetve az MTV1, majd MTV2 kulturális, fiatal festőkkel foglalkozó műsorain is.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Vinkó Leó hatéves korában kezdett ismerkedni a festészettel, melyet életcéljának tekint. Ösztönből fest, képein az egyszerű hétköznapi jelenetek, a természeti motívumok mellett elvontabb, filozofikusabb gondolatok is megjelennek. 2011-ben meghívták Csongrádra a Nemzetközi művésztelepre, illetve egyik képe bekerült a 2011. évi Szegedi Nyári Tárlatra a Reök-palotába. 2011-ben az Országos Tudományos Diákköri Konferencián első helyezést ért el festészet kategóriában. 2011-ben mestere, Aranyi Sándor a mester és tanítványa programba őt vitte magával a nemzetközi művésztelepre. Tagja lett a szegedi Fekete Sas galériának, mint az egyik első kiállító. 2011-ben csatlakozott a Lajtorja művészeti csoporthoz.

Vinkó Leó festőművész Gyerekkor című kiállítását Molnár Sándor, az SZTE JGYPK Rajz-művészettörténeti Tanszék adjunktusa nyitja meg május 24-én 17 órakor a Somogyi-könyvtár első emeleti folyóirat-olvasó termében. Zongorán közreműködik Tóth-Fekete Nóra Tehetségpont-tag.

A Somogyi-könyvtár nem először segíti a fiatal tehetségeket, korábban is lehetőséget adott a kiválóságok megmutatkozására. Májusban négy héten keresztül négy tehetséges képzőművész munkáival ismerkedhettek meg a bibliotékába betérők.

M.A.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek