SZTE Info

SzemeSZTEr a Jampec Party-n

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Ha nem is fergeteges, de mindenképpen könnyed szórakozást kínál a májusi SzemeSZTEr. Az egyetemi televíziós magazin ott volt a Próbakör új előadásán, a Fish! koncerten és a Jampec Party-n. A Tehetséges diák rovatban most a kézilabda pályán jártak, KoleSZTErin rovatukban amatőr szakácsuk egy igazi nyár elejei étket készít.

Szerkesztő: Szigeti Fanni ,műsorvezető: Nánási Anita, Prischetzky Botond. A SzemeSZTEr

május 15-én (kedden) 20 órától látható a VTV Szeged műsoraként.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2019. augusztus 02.

nyito_PB

Hogyan változik a lakosság véleménye egy sportesemény alatt? Milyen társadalmi hozadéka van egy nemzetközi sporteseménynek? Polcsik Balázs, az SZTE JGYPK Új Nemzeti Kiválóság Program ösztöndíjasa többek között ezeket a kérdéseket járta körül nyertes pályázatában. A fiatal kutatót tapasztalatairól és eredményeiről kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *