Bezár

Hírarchívum

Tehetségpontos képzőművészek a Somogyiban

Tehetségpontos képzőművészek a Somogyiban

2012. május 08.
2 perc

Folytatódik az SZTE Tehetségpont fiatal alkotóművészeinek kiállítás-sorozata a Somogyi-könyvtárban, az Egyetemi Tavasz keretében. Május 10-től 16-ig Egeresi Nóra Ilona szobrászművész, az SZTE JGYPK Rajz-művészettörténeti Tanszékének negyedéves hallgatójának tárlata lesz látható a bibliotéka első emeleti folyóirat-olvasójában.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

„Alkotni gyönyörű és félelmetes tevékenység. Megmutatni magamból egy keveset, és hatással lenni a környezetemre: nekem ezt jelenti a művészet” – vallja Egeresi Nóra, aki többek között 2010-ben és 2011-ben az Intézményi Művészeti Diákköri Konferencia plasztika kategóriájának első helyét, valamint a 2011-es Országos Művészeti Diákköri Konferencia második díját is elhozta. Tagja a Lajtorja egyesületnek, illetve a Random csoport egyik vezetője.

Négy héten át négy Tehetségpont-tag mutatkozik be a Somogyi-könyvtárban, elsőként Szakács Nóra másodéves MSc matematika szakos hallgató fotókiállítására került sor, melyet május 9-ig láthatnak az érdeklődők.

A könyvtár már korábban is teret adott a tehetségeknek, így például vegyészhallgatók – köztük Tehetségpont-tagok – „Alkimista műhelyükkel” népszerűsítették szaktárgyukat a könyvtárba betérő fiataloknak, valamint egy énekművész Tehetségpont-tag önálló esttel is fellépett a Somogyiban. Emellett a bibliotéka által gondozott Szeged folyóiratban is lehetőséget kaptak a jó teljesítményekkel rendelkező egyetemisták a bemutatkozásra, az áprilisi számban mind a négy kiállítóval megismerkedhetnek az olvasók.

A kiállítást megnyitja: Szekeres Ferenc tervezőgrafikus. Közreműködik: Tóth-Fekete Nóra zongoraművész, SZTE Tehetségpont-tag.

 

További kiállítások:

2012. május 17. (csütörtök) 17 óra

„ami mondható / rajz írás a papíron / fekete fehér” (Sajó László: 222 haiku, részlet)

– Fehér Mária grafikusművész kiállítása.

A tárlatot megnyitja Posta Piroska, a csongrádi Stéhlik Lajos Képzőművészeti Kör vezetője, a Múzsa Alapfokú Művészeti Iskola tanára.

Közreműködik: Szabó Éva (zongora).

A kiállítás megtekinthető május 17-től 23-ig.

 

2012. május 24. (csütörtök) 17 óra

Gyerekkor – Vinkó Leó festőművész kiállítása.

A tárlatot megnyitja Molnár Sándor, az SZTE JGYPK Rajz-művészettörténeti Tanszék adjunktusa.

Közreműködik: Tóth-Fekete Nóra (zongora)

A kiállítás megtekinthető 2012. május 24-től 30-ig.

 

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek