Bezár

Hírarchívum

Búcsúzunk Dr. Makay Árpád egyetemi docenstől

Búcsúzunk Dr. Makay Árpád egyetemi docenstől

2012. március 12.
2 perc
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Makay_ArpadDolgozni vártuk múlt hétfőn reggel az Egyetemi Számítóközpontba, de nem jött. Tudtuk, hogy baj van, mert vele ilyen nem szokott előfordulni. Ha valamit megígért, akkor biztosak lehettünk abban, hogy az úgy is lesz. Villámként csapott belénk a hír, hogy meghalt.

Nehéz dolog olyan ember életéről írni, aki annyi hasznosat és jót tett, mint ő. 1966-ban diplomázott a JATE matematikus szakán, majd hamarosan egyetemi oktató lett. Egész pályafutása során magas színvonalon végezte munkáját. Informatikusok generációinak adta át kivételes tudását. 1987-ben már a Számítástudományi Tanszék egyetemi docense volt, amikor elnyerte az Egyetemi Számítóközpont vezetését, ezt a felelősségteljes, embert próbáló megbízatást. Ebben a tisztségében ismerték meg őt a legtöbben és bizonyosodtak meg arról, hogy valóban talpig ember. Nyugdíjazásáig, 18 éven keresztül vezette a Számítóközpontot. Számos informatikai pályázat koordinátoraként, szakmai vezetőjeként, alapvető szerepe volt az egyetem informatikai infrastruktúrájának fejlesztésében, az egységes, elektronikus tanulmányi rendszer bevezetésében.

Mindig mindent precízen megtervezett, akár kutatómunkáról, oktatásról, projektvezetésről, vagy kedvenc hobbijáról a horgászásról volt szó.

Halálával pótolhatatlan veszteség érte a Szegedi Tudományegyetemet, a hazai informatikusok közösségét.

Árpi, hiányozni fogsz nekünk, nyugodj békében!

 

A Szegedi Tudományegyetem

Egyetemi Számítóközpontja és

Informatikai Tanszékcsoportja


Gyászjelentés: http://www.sci.u-szeged.hu/hirek/szte-ttik-2012-marcius/gyaszjelentes?objectParentFolderId=13452

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek