Bezár

Hírarchívum

Igazi francia daloskoncert a Reökben Tehetségpont módra

Igazi francia daloskoncert a Reökben Tehetségpont módra

2012. március 19.
2 perc

A 150 éve született Debussy dalai is felhangzanak

 

Don Quichottetől Villonig – a francia dalkultúra egy kis szeletébe enged bepillantást az a koncertprogram, melyben az impresszionista Debussy, valamint két 20. századi szerző Ravel és Ibert dalciklusai hangzanak el Pálfi László énekművész és Tóth-Fekete Nóra zongoraművész, SZTE Tehetségpont-tagok előadásában március 20-án 19 órától, a Reök-palota zöld szalonjában.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Frankofónia Fesztivál keretében megrendezendő műsor első fele tematikus. A zene elénk festi Don Quichotte alakját, nemes – ha részeges, kevésbé idealista – jellemét, s tisztán hallhatóak a spanyol zenei kultúra egyes dallami, harmóniai fordulatai.

A kamarazenei műsor első és második felét a 150 éve született Debussy Kertek az esőben című zongoradarabja köti össze. A cím magáért beszél, ám a guruló cseppek ezernyi hangja mégis egyfajta nyugalmat, feloldást teremt a Don halála után.

A zene ezután is távoli helyszínek felé kalauzol Ravel Öt népszerű görög dallam című dalciklusát hallgatva, majd Debussy François Villon verseire íródott ciklusa zárja a műsort.

 

Pálfi László bariton énekművész, 2011-ben szerezte meg énekművész, -tanári diplomáját a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karán, Dudásné Szécsi Edit növendékeként. Fellépett már Pécsett a Művészetek és Irodalom Házában, Szekszárdon a Művészetek Házában és Budapesten a Művészetek Palotájában is, Szegeden a Reök visszatérő előadóművésze. 2009-ben a 29. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Művészeti és Művészettudományi Szekciójának Előadóművészet-Vokális Tagozatában benyújtott pályamunkájával 3. helyezést ért el.

Tóth-Fekete Nóra 2009-ben szerezte meg zongoraművész-tanár diplomáját Kerek Ferenc tanítványaként a Szegedi Tudományegyetemen, 2008-ban elnyerte a III. Nemzetközi Bartók Béla Zongoraverseny különdíját. Szólókoncertjein fontosnak tartja a kortárs zongoraművek népszerűsítését, korrepetítorként is tevékenykedik.

 

A fellépésre tisztelettel hívjuk a sajtó képviselőit is, kérjük, ha módjukban áll, szerepeltessék programajánlójukban!

 

A két fiatal tehetséges művész április 12-én a Művészetek Palotájában is fellép.

A művészekkel interjú egyeztethető a 70/625-4003 számon március 21. és 24. között.

 

Arany Mihály

sajtóreferens

SZTE Tehetségpont

aranymihaly@gmail.com

20/219-8858

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek