SZTE Info

Becsei József története a Professzorok-sorozatban

A Professzorok című filmsorozat célja, hogy vizuális eszközökkel megörökítse a szegedi egyetem professzor emeritáinak és emeritusainak élettörténetét. A sorozat 51. adásában Becsei József geográfus, a TTIK ma is aktív professzora meséli el történetét.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Pusztaföldvár cselédfalujától az egyetemi katedráig, a tudományos pályafutásig bejárt útjáról mesél Becsei József geográfus a SZTEtv Professzorok sorozata 51. részében. Nem szokványos egyetemi karrier a TTIK ma is aktív professzoráé. Ahogy ő mondja, élete olyan Janus arcú, mint a földrajz, ahol természeti és gazdasági rész jelenti a két oldal, az ő életében pedig a politikai szerepvállalás és a kutatómunka kettőssége alkot egységet.

 

A filmet november 8-án (csütörtökön) este fél nyolctól nézhetik meg a TiszapART Televízióban.

Két hét múlva a korábban készült filmek közül a Gábor Miklós farmakológusról 2005-ben készült fél órás filmet tűzi műsorára a TiszapART TV.

A Professzorok című filmsorozat az SZTE Médiacentrum megbízásából az SZTE BTK TV Stúdiójában készül, szerkesztő-rendező: Klucsik Edit, operatőr: Kovács Zoltán, vágó: Králik Kata.

Az eddig elkészült filmek az egyetem honlapján is megtalálhatók: a www.u-szeged.hu/videogaleria/professzorok oldalon.

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. július 02.

nyito

6 ezer oldalnyi dokumentum, 4 órán át tartó megbeszélés – ez a Szegedi Tudományegyetem vezérkarában az átadás – átvétel mérlege. Dr. Rovó László orvosprofesszor az SZTE 2018. július 1-jétől kinevezett rektora sajtótájékoztatón mutatta be az SZTE 4 új rektorhelyettesét.

SZTEtelevízió

2018. május 30.

kiemelt_SZG_diszpolgar

Idén a Szegedi Tudományegyetem rektora, Dr. Szabó Gábor lett Szeged díszpolgára. Az elismerést május 18-án a díszközgyűlésen adta át Botka László polgármester. A Szeged Televízió ebből az alkalomból készített vele egy életútinterjút.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • július 16.
  09:00 - 19:00
  Tizennyolcadik alkalommal rendez nyári egyetemet a magyar nyelv és kultúra iránt érdeklődő külföldieknek a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának Hungarológia Központja 2018. július 16-tól augusztus 10-ig.
 • augusztus 26. 08:00 - 30. 16:00
 • augusztus 27.
  11:00 - 19:00
  A Szegedi Nemzetközi Biblikus Konferencia Alapítvány 2018. augusztus 27-29. között rendezi meg „Az Újszövetség hellén és júdaista háttere” című konferenciáját, mely az újszövetségi szerzők szövegeiben fellelhető különböző ókori témák és műfajok a Biblia szövegére gyakorolt hatását vizsgálja. Ebben a tárgyban átfogó konferenciát eddig nem rendeztek Magyarországon úgy, hogy arra egyszerre hívtak volna meg biblikusokat és hellenizmus szakértőket. Az előadások célja a keresztény és a nem keresztény szövegek viszonyának elemzése, nyelve pedig magyar, német és angol.
 • szeptember 10.
  18:00 - 20:00
  A folyamat: a nyolcezresek csúcsára vezető út - Klein Dávid előadása
 • szeptember 18.
  18:00 - 19:00
  Velünk élő robotok - a technológia hatása mindennapjainkra