Bezár

Hírarchívum

Kontrasztok vonzásában a Reök látogatói

Kontrasztok vonzásában a Reök látogatói

2012. november 16.
1 perc

A kortárs szcéna legjobbjainak képzőművészeti alkotásait tárja látogatói elé november 18. és január 27. között a szegedi Reök-palota. A Kontrasztok vonzásában című kiállítás a fogyasztói társadalom kritikáját, a művészeti éra korruptságát, a Teremtés kudarcát, de a nagyvárosi izoláltságot is bemutatja olyan alkotók munkáin keresztül, mint El Kazovszkij és Picasso szerelme, Françoise Gilot, vagy Jahoda Réka, Herman Levente.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

El_Kazovszkij_A szegedi Reök-palotában huszonöt alkotó és több mint száz alkotás vezeti be a kortárs szcéna rejtelmeibe a Kontrasztok vonzásában című tárlat látogatóit. A Várfok Galériához kapcsolódó művészek munkáiban fellelhető a fogyasztói társadalom kritikája, a művészeti szcéna korruptsága, a Teremtés kudarca vagy éppen a nagyvárosi izoláltság.

A nagyrészt Szalóky Károly magánygyűjteményéből származó kiállítási anyag – Kovács Krisztina művészettörténész szerint – „látogatóbarát” módon tárul az érdeklődők elé: a markáns irányvonalak mentén tematizált alkotások négy csoportra oszlanak. Az Előképek utóélete, a Látomások párbeszéde, a Konstruált valóság – Elemi folyamatok és a Nadler_IstvanBeszédes kompozíciók – Jelbeszédek „címkével” ellátott egységeknek köszönhetően a művek közötti kontrasztok más-más megvilágításban bukkannak elő.

A november 18. és január 27. között látogatható tárlaton a „nagy öregek”, mint Nádler István, Mulasics László, Korniss Péter, El Kazovszkij, feLugossy László és Picasso szerelme, Françoise Gilot mellett feltörekvő tehetségek is helyet kapnak, így többek között Jahoda Réka, Győrffy László, Herman Levente, Misetics Mátyás is képviselteti magát.

A tárlat másik érdekessége, hogy az egyik első magyarországi magánalapítású képtárhoz kötődnek: a Szalóky Károly által 1990-ben életre hívott Várfok Galéria válogatása hozza így közelebb a kortárs képzőművészeti alkotókat a szegedi közönséghez.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek