SZTE Info

Kosárlabda: szűk Szedeák-zakó Kaposváron

Kiélezett meccsen szenvedett vereséget a Szegedi Tudományegyetem által is támogatott kosárlabdacsapat az NB I/A csoportban a Kaposvár vendégeként.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Az NB I/A csoportos férfi kosárlabda-bajnokság 6. fordulójában a nyáron alaposan megerősített Kaposvárhoz látogatott a Naturtex-SZTE-Szedeák. A mieink immár csak két külföldivel utaztak el Somogyba, miután kölcsönös megegyezéssel szerződést bontottak a sérült amerikai irányítóval, John Gilchristtel. A játékmester utódját még keresik, már meg is van a kiszemelt, kinek érkezését hamarosan be is jelentik.

Ami a kaposvári összecsapást illeti, nagyszerűen kezdtek a vendégek, szinte végig vezettek az első negyedben, ám a következő felvonásban nagyon belelendültek a hazaiak idegenlégiósai, s valóságos kosáresővel áztatták el ellenfelüket. A nagyszünetben 52-42-es hátrányban volt Molnár József legénysége, s bár a harmadik, illetve negyedik negyedre Anthony Gurley és Csorvási Milán vezérletével újra feljavultak a Tisza-partiak, felzárkózniuk igen, egyenlíteniük, fordítaniuk már nem sikerült. A vendéglátók 81-78-ra nyerték az izgalmas találkozót.

A következő fordulóban ismét hazai pályán láthatjuk a Naturtex-SZTE-Szedeákot. A fiúk november 10-én (szombaton) 18 órai kezdettel a Zalakerémia-ZTE KK-t fogadják az újszegedi sportcsarnokban, s ezt a mérkőzést bizony mindenféleképpen meg kell nyerniük. Szükség lesz a lelkes közönség buzdítására is, aki csak teheti, segítse a feltörekvő együttest!


Férfi kosárlabda NB I/A 6. forduló:


Kaposvári KK – Naturtex-SZTE-Szedeák 81-78 (17-20, 35-22, 16-21, 13-15).
Kaposvár, városi sportcsarnok, 700 néző. Vezette: Benczur T., Gál J., Rácz Zs.; ellenőr: Bernáth.

Kaposvár: DUNN 13, Drahos, SWANSTON 33/15, Hendlein 10, SPICA 20. Csere: Kiss K. 1, Szőke B. 4, Kovács S. Vezetőedző: Fekete Ádám.

Szedeák: Vida 6, GURLEY 25/6, Kiss Zs. 8/6, Dukic 10/3, CSORVÁSI M. 19. Csere: Tanács 9, Csorvási L. 1. Vezetőedző: Molnár József.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2017. október 03.

Kiemelt_Antalicz_B

Első díjat nyert az Országos Tudományos Diákköri Konferencián, és egyedül épített a lézerfényt mérni képes szenzort. Felsőfokon beszél németül, angolul olvas szakcikkeket, miközben kínaiul tanul. A kollégiumában segíti az önképzőkör munkáját, s emellett egy új kutatási projekthez számítógépes szoftvert ír. Ő Antalicz Balázs, a Szegedi Tudományegyetem MSc-képzéses fizika szakos hallgatója, akitől leckét kaptunk lendületből és szakmai elhivatottságból.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • október 5. 09:00 - 22. 19:00
  A kiállítás szervezője: SZAB Művészeti Szakbizottság.
 • október 6. 08:00 - december 20. 08:00
  A szegedi szecessziós épületeket szokatlan szemszögbôl mutatja meg a tárlat. Az épületekre jellemzô szecessziós részleteket láthatjuk viszont fotókon. Olyan perspektívából, madártávlatból, ahogy az utca embere nem láthatja ôket. A kiállítás megtekinthetô december 20-ig.
 • október 7. 14:00 - november 10. 08:00
  A Magyar Alkotómûvészek Országos Egyesületével karöltve, szalonjelleggel a MAOE teljes képzômûvészeti tagságát megszólaltató tárlatot mutat be a REÖK. Ennek a kiállításnak a korábbi években különbözô, nagyhírû intézmények, mint például a szentendrei MûvészetMalom adott helyet. Az eddigi évek tapasztalatai alapján a szegedi kiállítóházba is 6-800 mûvész alkotását várjuk. A kiállítás megtekinthetô november 10-ig. Belépôjegy 500 Ft.
 • október 9. 15:00 - november 10. 20:00
  A fényképeket a szerző Juhász Antalnak az 1960-as évek óta végzett néprajzi terepmunkáin készítette. Az idő tájt a tanyai emberek a gazdasági, társadalmi változások időszakát élték. Évtizedek múltán látjuk, hogy a felvételek többnyire egy még paraszti életformában élt nemzedék hétköznapi munkáját, ünnepeit dokumentálják.
 • október 9. 18:00 - 21. 20:00
  Megnyitja: Bene Zoltán író, a Szeged folyóirat fôszerkesztôje Közremûködik: Csanádi Hajnalka (ének), Nemes Levente (doromb, dob) Nagy Károly (Szeged, 1952) Vinkler-díjas festô- és grafikusmûvész, a „Szeged kultúrájáért díj” 2017. évi kitüntetettje. A szegedi Tanárképzô Fôiskolán földrajz-rajz szakos tanári diplomát szerzett, majd elvégezte a Képzômûvészeti Fôiskola továbbképzô kurzusát. Tanított általános iskolákban (Algyô, Deszk), az Eötvös Gimnáziumban és mûvészeti iskolákban (Lyra, Classic) rajz és vizuális kultúra tantárgyat, médiaismeretet. A Szegedi Szépmíves Céh szabadiskolájában rajzot, festészetet és fotózást oktat. 1990 óta vezet nyári mûvésztelepeket. Fest olajjal és akrillal, készít akvarellt, ecsetrajzot, hagyományos sokszorosító grafikával és computer grafikával is foglalkozik. Elnöke a Szegedi Szépmíves Céhnek, tagja a Magyar Rajztanárok Országos Egyesületének. Megtekinthetô október 21-ig, hétköznapokon 08.00–22.00, szombaton 09.00–20.00 óráig.