SZTE Info

Kosárlabda: szűk Szedeák-zakó Kaposváron

Kiélezett meccsen szenvedett vereséget a Szegedi Tudományegyetem által is támogatott kosárlabdacsapat az NB I/A csoportban a Kaposvár vendégeként.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Az NB I/A csoportos férfi kosárlabda-bajnokság 6. fordulójában a nyáron alaposan megerősített Kaposvárhoz látogatott a Naturtex-SZTE-Szedeák. A mieink immár csak két külföldivel utaztak el Somogyba, miután kölcsönös megegyezéssel szerződést bontottak a sérült amerikai irányítóval, John Gilchristtel. A játékmester utódját még keresik, már meg is van a kiszemelt, kinek érkezését hamarosan be is jelentik.

Ami a kaposvári összecsapást illeti, nagyszerűen kezdtek a vendégek, szinte végig vezettek az első negyedben, ám a következő felvonásban nagyon belelendültek a hazaiak idegenlégiósai, s valóságos kosáresővel áztatták el ellenfelüket. A nagyszünetben 52-42-es hátrányban volt Molnár József legénysége, s bár a harmadik, illetve negyedik negyedre Anthony Gurley és Csorvási Milán vezérletével újra feljavultak a Tisza-partiak, felzárkózniuk igen, egyenlíteniük, fordítaniuk már nem sikerült. A vendéglátók 81-78-ra nyerték az izgalmas találkozót.

A következő fordulóban ismét hazai pályán láthatjuk a Naturtex-SZTE-Szedeákot. A fiúk november 10-én (szombaton) 18 órai kezdettel a Zalakerémia-ZTE KK-t fogadják az újszegedi sportcsarnokban, s ezt a mérkőzést bizony mindenféleképpen meg kell nyerniük. Szükség lesz a lelkes közönség buzdítására is, aki csak teheti, segítse a feltörekvő együttest!


Férfi kosárlabda NB I/A 6. forduló:


Kaposvári KK – Naturtex-SZTE-Szedeák 81-78 (17-20, 35-22, 16-21, 13-15).
Kaposvár, városi sportcsarnok, 700 néző. Vezette: Benczur T., Gál J., Rácz Zs.; ellenőr: Bernáth.

Kaposvár: DUNN 13, Drahos, SWANSTON 33/15, Hendlein 10, SPICA 20. Csere: Kiss K. 1, Szőke B. 4, Kovács S. Vezetőedző: Fekete Ádám.

Szedeák: Vida 6, GURLEY 25/6, Kiss Zs. 8/6, Dukic 10/3, CSORVÁSI M. 19. Csere: Tanács 9, Csorvási L. 1. Vezetőedző: Molnár József.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. március 08.
Kiemelt_GTB

Nők a Tudományban Kiválósági Díjas lett Gazdag-Tóth Boglárka. Az SZTE TTIK Informatikai Intézet Számítógépes Optimalizálás Tanszékén dolgozó, szakmabeli férjével együtt három gyermeket nevelő édesanyával arról is beszélgettünk, melyik a kedvenc algoritmusa.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • március 24. 10:00 - 25. 15:00
  Az Ifjú Pszichológusok és Neveléstudományi Kutatók Országos Konferenciája, az IPSZILON Konferencia fő témája: az ifjúságszociológia és ifjúságpszichológia. A plenáris előadásokon Dr. Jancsák Csaba (SZTE JGYPK) az ifjúságkutatás legújabb hazai és nemzetközi eredményeit ismerteti; Prof. Dr. Pikó Bettina (SZTE ÁOK) arra a kérdésre válaszol, hogy Mitől boldogok a fiatalok?
 • március 26.
  14:00 - 15:00
 • március 27.
  17:00 - 18:30
  A TIT Szabadegyetem Földrajz Tagozat előadója: Dr. Karancsi Zoltán PhD, tanszékvezető egyetemi docens (SZTE JGYPK). Az északi sarkkörön túlra télen leginkább az északi fényt keresők kelnek útra. Az előadó arra a kérdésre is válaszol, hogy mit lehet még észak Norvégiában ilyenkor csinálni turistaként.
 • március 27.
  18:00 - 19:30
  Az SZTE Mentor(h)áló Pedagógiai esték című nagyszabású sorozatának vendége dr. Farkas Eszter PhD, egyetemi docens, a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán működő Orvosi Fizikai és Orvosi Informatikai Intézet L’Oreal-UNESCO díjjal kitüntetett agyikeringés-kutatója. Olyan kérdésekre keresi a választ, mint például: vajon mitől függ idegrendszerünk egészséges öregedése? Milyen körülmények ronthatják kilátásainkat? További információ: http://www.jgypk.hu/mentorhalo/ujabb-tudomanyos-ismeretterjeszto-csemege-az-oregedo-agy/
 • március 28.
  13:00 - 16:00
  A magyarországi új kutatási infrastruktúrák bemutatkozásán részt vesz a Szentágothai János Kutatóközpont; a Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központ; a Hungarian Center of Excellence for Molecular Medicine (HCEMM). Meghívott vendégek: az intézmények igazgatói - Prof. Helyes Zsuzsanna (SZKK), Prof. Kacskovics Imre (FIEK) és Prof. Bíró Tamás (HCEMM). A program szakmai támogatója a MTA Szegedi Területi Bizottságának Immunológiai Munkabizottsága.