SZTE Info

Legenda a Telinen

Kálloy Molnár Péter is szerepel abban a dokumentumfilmben, melyet ezen a 45. héten mutat be a Telin TV. A film az 1941-es év egy szegedi vonatkozású tragikus eseményét dolgozza fel. Emellett a csatorna a Tudományegyetem és az Egész életen át… című egyetemi magazinokat ismétli.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A „Legenda – a szegedi diák - Hamlet története” című film két egykori szegedi egyetemi hallgató, Horváth István és Tóth Kata történetét eleveníti fel. A Hamlet próbái alatt alakult ki a zsidó származású rendező Horváth és a Gertrudist játszó Tóth Kata harmadéves vegyészhallgató között az életre szóló szerelem, amely végül ’41 októberében a tragédiához, a pesti Duna parton lévő Carlton Szállóban elkövetett öngyilkosságukhoz vezetett.
Szereplők: Gesler Lili, Baronits Gábor, Kálloy Molnár Péter.

Bubryák István dokumentumfilmjét november 6-án (kedden) 18:10-kor mutatja be először a csatorna, majd pedig 7-én (szerdán) 8:10-kor, 8-án (csütörtökön) 15:30-kor, 10-én (szombaton) 18:00-kor és 11-én (vasárnap) 15:00-kor ismétli.

Az egyetemi magazinok legutóbbi adásaikban az Őszi Kulturális Fesztivál elmúlt egy hónapjának programjaiból válogattak: színházi nyílt nap, tűzzománc kiállítás, hatperces randi, valamint többek közt bemutatják az egyetemi borokat és Szent László királyunk koponyáját is.

A szegedi egyetemmel foglalkozó Egész életen át... című sorozat októberi műsorát a Telin Tévé november 5-én (hétfőn) 18:55-kor, 6-án (kedden) 8:55-kor, 7-én (szerdán) 15:00-kor és 21:15-kor, 8-án (csütörtökön) 20:45-kor, 9-én (pénteken) 10:40-kor, valamint 11-én (vasárnap) 11:00-kor és 18:30-kor ismétli.

A SZTEtévé stúdiójában készült Tudományegyetem című magazin legújabb adását a november 5-ével kezdődő hét minden napján ismétli a Telin TV. Hétfőn 15:30-kor, kedden 21:25-kor, szerdán 10:45-kor, csütörtökön 17:20-kor és 19:30-kor, pénteken 9:30-kor és 21:20-kor, szombaton 15:00-kor és 21:15-kor, valamint vasárnap 19:30-kor.

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. március 08.
Kiemelt_GTB

Nők a Tudományban Kiválósági Díjas lett Gazdag-Tóth Boglárka. Az SZTE TTIK Informatikai Intézet Számítógépes Optimalizálás Tanszékén dolgozó, szakmabeli férjével együtt három gyermeket nevelő édesanyával arról is beszélgettünk, melyik a kedvenc algoritmusa.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • március 14. 10:00 - 22. 19:30
  A Tiszatáj Online Plüss Műhely rovata gyűjtést szervez Kárpátaljára, hogy olyan gyerekek is olvashassanak, akik nem könnyen jutnak magyar nyelvű könyvekhez! A szervezők kérik: "Hozz magaddal legalább egy – használt, de jó állapotú – gyerekkönyvet vagy alsós tankönyvet. Az adományokat március 14-től március 22-ig várjuk a kijelölt gyűjtőpontokon." A könyvek már másnap el is indulnak a Szegedi Görögkatolikus Egyházközség és a beregszászi II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola segítségével kárpátaljai magyar gyerekhez. Szervezők: FISZ - Fiatal Írók Szövetsége, Tiszatájonline.hu. Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap.
 • március 21.
  10:30 - 13:00
  Halasi Gyula – Szén-dioxid hidrogénezése kontrollált méretű Pt adalékolt NiO hordozós katalizátorokon, in-situ technikák alkalmazása című előadásával kezdődik a Katalizis nap. Az utolsó előadó: Pap József Sándor, aki Cu-komplexek alkalmazása elektrokatalitikus vízbontásban címmel tart bemutatót. A program szervezője: a SZAB Kémiai Szakbizottság Anyagtudományi Munkabizottság, SZTE Kémiai Intézet, MTA EK Felületkémiai és Katalízis Laboratórium.
 • március 21.
  15:00 - 17:30
  A konferencia és kerekeasztal-beszélgetés témája: az SZTE a szegedi sportsikerekért. A Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar az EFOP-3.4.3-16-2016-00014 azonosító számú A Szegedi Tudományegyetem oktatási és szolgáltatási teljesítményének innovatív fejlesztése a munkaerőpiaci és a nemzetközi verseny kihívásaira való felkészülés jegyében című pályázat „Megengedett teljesítménynövelési lehetőségek - antidopping szaktanácsadás” pályázati projekt megvalósításának nyitó konferenciáján Dr. Csonka Csaba sportügyekért felelős rektori megbízott, egyetemi docens mond köszöntőt. A táplálkozás szerepe a felkészítésben címmel díszelőadást tart Dr. Martos Éva orvosprofesszor, a Testnevelési Egyetem (TE) Sport-táplálkozástudományi Központjának vezetője, a Magyar Sportorvos Társaság elnöke tartja. A projektet Dr. Török László, Dr. Győri Ferenc, Dr. Márton János, Dr. Mikulán Rita, Ulrichné Varga Rita, Komár Réka mutatja be. Az egyetem és a sportegyesületek képviselőinek kerekasztal-beszélgetését Kecse Nagy Sándor kommunikációs menedzser vezeti. A szervezők kérik az előzetes regisztrációt az egyetemi.sportorvos@gmail.com e-mail címre!
 • március 21.
  17:30 - 18:30
 • március 21.
  17:55 - 19:00
  A Szabadegyetem – Szeged rendezvény-sorozatban Karikó Sándor Ki a nevelés gazdája? címmel tart előadást. Többek között arról esik szó, hogy hogy bár úgy tűnik, a neveléshez mindenki ért, mégis egy sor lapos ismeret, tévhit kering ebben a témában. És főként az a gond, hogy mintha nem lenne gazdája ennek a fontos tevékenységnek. A prezentációs előadás új és sajátos megközelítést kínál fel, amely hasznos lehet minden egyetemi szakos hallgatónak: alapvetően filozófiai, etikai és pedagógiai jellegű összefoglalást tartalmaz. További információ: https://www.u-szeged.hu/szabadegyetem/ki-neveles-gazdaja