Bezár

Hírarchívum

14 gyémánt- és 43 aranydiplomát adtak át a TTIK-n

14 gyémánt- és 43 aranydiplomát adtak át a TTIK-n

2012. október 02.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Karán (SZTE TTIK) 14 gyémánt- és 43 aranydiplomát adtak át a hétvégén. Az egység 50, illetve 60 éve végzett hallgatói Hernádi Klára egyetemi tanártól, a TTIK dékánjától vehették át díszoklevelüket.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Díszdoploma-átadó ünnepséget rendeztek a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Karán (SZTE TTIK) a hétvégén. Az oklevél az SZTE olyan egykori hallgatóinak adományozható, akik közmegbecsülésre méltó, és szakmai munkájukkal, egész életútjukkal az egyetem hírnevét öregbítették.

Az elismeréseket az egység 50, illetve 60 éve végzett hallgatói vehették át, így a rendezvényen összesen 14 gyémánt-, valamint 43 aranydiplomát adott át Hernádi Klára egyetemi tanárt, a TTIK dékánja.

 

A ceremónián az egyetem vezetősége és a kar professzorai, emeritus professzorai összemosolyoghattak az ünnepeltekkel Karinthy Frigyes humoros sorait hallgatva: A jó tanuló felel címmel Szélpál Szilveszter idézte meg a híres irodalmi karikatúrát, az Így írtok ti-t. Az ünnepeltek előtt a TTIK, illetve az SZTE Zeneművészeti Karán is diplomázott volt egyetemista közreműködésével opera-, illetve operett-részletekkel tisztelgett a kar. A záró produkcióban Kovács Éva, a Szegedi Nemzeti Színház Dömötör-díjas vendégművésze, a ZMK egykori hallgatója köszöntötte a gyémánt- és aranydiplomásokat a Csárdáskirálynőből ismerős híres sorokkal: „Emlékszel rá? Emlékszel még? Bűbájos álom, de szép, ó, de szép volt, de szép!”

 

Az SZTE TTIK díszdiplomásainak névsora itt olvasható

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek