SZTE Info

50. adásához érkezett a Professzorok című portréfilmsorozat

A Szegedi Tudományegyetem jeles tudósait, oktatóit mutatja be a Professzorok filmsorozat. Az 50. részben Pusztai Rozália mesél életéről. A műsort TiszapART TV tűzi műsorra. A Professzorok-sorozat megtekinthető az SZTE honlapján is: www.u.szeged.hu/videogaleria

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Dr. Pusztai Rozália, az ÁOK professor emeritája mesél életéről, kutatásairól, az oktatáshoz fűződő viszonyáról a Professzorok című filmsorozat félszázadik adásában. A virológus szülői hatásra lett orvos és 1962-ben, amikor a Mikrobiológiai Intézet munkatársa lett, még úgy gondolta, ez egy átmeneti időszak lesz az életében. Aztán maradt, mert megszerette a kutatást, megszerette munkatársait, hallgatóit. 54 éve áll a katedrán, kutatói pályája 5 évtizednyi.

Dr. Pusztai Rozália portréfilmjét október 11-én este fél nyolctól láthatják a TiszapART Televízió műsorán.

A Professzorok című sorozat 2005-ben indult azzal a céllal, hogy filmes eszközökkel örökítse meg a professor emeritusok és emeriták életútját. Október 25-én este fél nyolctól a sorozat negyedik epizódját szerkeszti adásába a TiszapART TV. A filmben Dr. Varró Vince gasztroenterológus, az I. számú Belgyógyászati Klinika volt igazgatója eleveníti fel élettörténetét.

A Professzorok-sorozat az SZTE Médiacentrum megbízásából a BTK TV Stúdiójában az SZTEtv produkciójaként készül. Szerkesztő-rendező: Klucsik Edit, operatőr: Kovács Zoltán H.S.C. vágó: Králik Kata.

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. július 02.

nyito

6 ezer oldalnyi dokumentum, 4 órán át tartó megbeszélés – ez a Szegedi Tudományegyetem vezérkarában az átadás – átvétel mérlege. Dr. Rovó László orvosprofesszor az SZTE 2018. július 1-jétől kinevezett rektora sajtótájékoztatón mutatta be az SZTE 4 új rektorhelyettesét.

SZTEtelevízió

2018. május 30.

kiemelt_SZG_diszpolgar

Idén a Szegedi Tudományegyetem rektora, Dr. Szabó Gábor lett Szeged díszpolgára. Az elismerést május 18-án a díszközgyűlésen adta át Botka László polgármester. A Szeged Televízió ebből az alkalomból készített vele egy életútinterjút.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *