Bezár

Hírarchívum

Kosárlabda: elgázolta a favorit Fehérvár a Szedeákot

Kosárlabda: elgázolta a favorit Fehérvár a Szedeákot

2012. október 23.
2 perc

Meglepetésben bíztak a szegedi szurkolók, ám ezúttal sajnos nem volt egy súlycsoportban a Szegedi Tudományegyetem által is támogatott kosárlabdacsapat az NB I/A csoport egyik aranyesélyesével.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Hamar döntésre vitte a dolgot a 4. forduló szegedi mérkőzésén a vendég Alba Fehérvár, hiszen már az első negyed közepén, végén ellépett a mieinktől. A második felvonást tizenöt pontos előnnyel kezdték, s a játék minden elemében felülmúlták a Naturtex-SZTE-Szedeákot. Kiss Zsolték ezúttal gyengén védekeztek, s nagyon rossz százalékkal is dobtak. Bebizonyosodott: hit nélkül nem lehet esély a bajnokság legjobbjaival szemben, csak akkor lehet megszorongatni egy-egy kiváló gárdát, ha olyan bátran és megalkuvást nem ismerően kosarazik a Szeged, mint tette azt Szombathelyen. Az előző szezon bronzérmese megérezte, hogy a Tisza-partiak rossz napot fogtak ki, s vezetését végig növelve megérdemelten, magabiztosan nyerte a találkozót 99-68-ra.

A Naturtex-SZTE-Szedeák játékosai nem nyalogathatják sokáig a sebeiket, hiszen a felsőházba jutás szempontjából sorsdöntő csata vár rájuk. Október 26-án (pénteken) 18 órakor a nagyon megerősödött Jászberényi KSE ellen lépnek parkettre az újszegedi sportcsarnokban Molnár József tanítványai.

 

Férfi kosárlabda NB I/A 4. forduló:

Naturtex-SZTE-Szedeák – Alba Fehérvár 68-99 (17-32, 23-21, 7-18, 21-28). Szeged, újszegedi sportcsarnok, 1000 néző. Vezette: Papp Péter, Hegedűs Tibor, Gál János; ellenőr: Bukta Bertalan.
Szedeák: Gilchrist 7, Gurley 21/6, Tanács 6, Dukic 9/3, CSORVÁSI M. 15. Csere: Vida 3, Wirth, Csorvási L. 6/3, Varga D. 1. Vezetőedző: Molnár József.
Alba Fehérvár: MOORE 17/9, WOOD 21/9, HOLLIS 12, SZABÓ ZS. 13/9, KELLER Á. 11. Csere: Lekli 4, Supola 8/6, Juhos 6/6, Medve 5/3, Bódi 2. Vezetőedző: Dzunics Braniszlav.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek