Bezár

Hírarchívum

Kosárlabda: kettőből kettő a Szedeák mérlege

Kosárlabda: kettőből kettő a Szedeák mérlege

2012. október 11.
2 perc

A Debrecen után a Nyíregyházát is megverte a Szegedi Tudományegyetem által is támogatott kosárlabdacsapat az NB I/A csoportban, a rajt tehát pompásan sikerült.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Hősies küzdelemben gyűrte le október 10-én az újszegedi sportcsarnokban a Nyíregyháza együttesét a Naturtex-SZTE-Szedeák. A 2. fordulóban lejátszott összecsapás igazi pontesőt hozott, a védekezésre kevesebb figyelmet szántak a felek. Kéz a kézben haladtak az első két negyedben, a nagyszünetben 51-51 állt az eredményjelzőn. A harmadik felvonás végén sikerült meglépniük egy picit a hazaiaknak, s egészen a hajráig őrizték is öt-, kilencpontos fórjukat. Az utolsó két percben azonban óriási energiákat mozgósítottak a vendégek, s két pontra zárkóztak, sőt, támadhattak is az egyenlítésért, illetve a vezetésért. A lelkes közönsége által buzdított Szeged azonban óriási szívvel játszva megőrzött egy pontot az előnyéből, s végül 91-90-re nyerte a play-offba jutás szempontjából kiemelt jelentőségű meccset. Molnár József mester legénysége is két győzelemmel áll a sorozatban.

A Naturtex-SZTE-Szedeák legközelebb október 13-án (szombaton) az előző bajnokság ezüstérmese, a Szombathely otthonában lép pályára.

Férfi kosárlabda NB I/A 2. forduló:

Naturtex-SZTE-Szedeák – Marso-Vagép Nyíregyháza KK 91-90 (29-26, 22-25, 25-17, 15–22)
Szeged, újszegedi sportcsarnok, 600 néző. Vezette: Kapitány G., Szabó G., Gelencsér Gy.; ellenőr: Faidt M.
Szedeák: Gilchrist 12/6, GURLEY 21/9, KISS ZS. 12/6, DUKIC 25/9, Csorvási M. 9. Csere: Vida 3, Tanács 9/3, Csorvási L., Wirth. Vezetőedző: Molnár József.
Nyíregyháza: NELSON 28/6, Mohácsi 6, BERKIS 30/15, Boldizsár 3/3, DAVIS 18. Csere: Kaluha 5, Micic, Siska. Vezetőedző: Ferenczi Tamás.
Kipontozódott: Vida (38′), ill. Boldizsár (39′)<="" p="">

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek