SZTE Info

Őszi Álláskeresésre Felkészítő Napokat tart az SZTE

A Szegedi Tudományegyetem álláskeresésre, illetve a közelgő állásbörzére felkészítő egyhetes tréninget tart hallgatóinak, melyen a részvétel ingyenes.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

2012. október 9–15-e között kerül sor a már hagyományos SZTE Őszi Állásbörze kapcsolódó programsorozatára, az Őszi Álláskeresésre Felkészítő Napokra a József Attila Tanulmányi és Információs Központban (Ady tér 10.). A szervezők célja, hogy megkönnyítsék az universitas hallgatóinak, diplomásainak álláskeresését, munkába állását, hasznos tippekkel és információkkal látva el őket. Mindezt szakemberekre támaszkodva, változatos tematikájú gyakorlatorientált tréningekkel kívánják elérni.

A felkészítő napok központjában a rutin- és tapasztalatszerzés áll. A programok keretében a látogatók napról-napra juthatnak el saját önismeretüktől a gyakorlatias kétnyelvű (angol–magyar) próbainterjúig. A frissdiplomások számára – többek között – lehetőség nyílik a sikeres önéletrajz és motivációs levél kompetenciájának az elsajátítására, a hatékony álláskeresési csatornák megkeresésére. Ez a hét azonban nemcsak a már lediplomázott hallgatóknak szól, hanem a még az egyetemi éveiket taposó diákoknak is. Ezért szó lesz a hazai és európai önkéntességről, valamint a gyakornoki helyek megpályázásáról – minderre egyéni tanácsadás keretében kerül sor. A programsorozat végére a Szegedi Tudományegyetemre járó vagy itt végzett fiatalok rutinos magabiztossággal állhatnak leendő munkáltatóik elé.

Az Őszi Álláskeresésre Felkészítő Napok pontos programterve a következő linken olvasható:

http://www.sztekarrier.hu/hu/hirek1/oszi_felkeszito_napok

Ezt az eseményt követi majd egyébként október 16-án (kedden) az immár nyolcadik alkalommal megrendezendő SZTE Őszi Állásbörze, egybekötve a harmadik Szolgáltatók Börzéje és Mesterképzések Nyílt Napjával. Az ezzel kapcsolatos tudnivalók az alábbi linken találhatóak: http://www.sztekarrier.hu/hu/hirek1/oszi_allasborze

 

Cserei Bettina

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. március 08.
Kiemelt_GTB

Nők a Tudományban Kiválósági Díjas lett Gazdag-Tóth Boglárka. Az SZTE TTIK Informatikai Intézet Számítógépes Optimalizálás Tanszékén dolgozó, szakmabeli férjével együtt három gyermeket nevelő édesanyával arról is beszélgettünk, melyik a kedvenc algoritmusa.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • március 14. 10:00 - 22. 19:30
  A Tiszatáj Online Plüss Műhely rovata gyűjtést szervez Kárpátaljára, hogy olyan gyerekek is olvashassanak, akik nem könnyen jutnak magyar nyelvű könyvekhez! A szervezők kérik: "Hozz magaddal legalább egy – használt, de jó állapotú – gyerekkönyvet vagy alsós tankönyvet. Az adományokat március 14-től március 22-ig várjuk a kijelölt gyűjtőpontokon." A könyvek már másnap el is indulnak a Szegedi Görögkatolikus Egyházközség és a beregszászi II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola segítségével kárpátaljai magyar gyerekhez. Szervezők: FISZ - Fiatal Írók Szövetsége, Tiszatájonline.hu. Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap.
 • március 22.
  11:00 - 13:00
 • március 22.
  15:00 - 17:00
  A Szegedi Orvosbiológiai Kutatások Jövőjéért Alapítvány és a Szegedi Tudományegyetem közös programján megjelenteket köszönti: a Nobel-díjas bert Sakmann, valamint Varró András professzor (SZTE). Hegyi Péter professzor bemutatja a SZEGEDI TUDÓS AKADÉMIÁT (SZTA), valamint annak középiskolai programja. Buzsáki György (Brain Prize 2011, a New York Egyetem Idegtudományi Intézetének professzora) előadásának címe: A KOGNITÍV TEVÉKENYSÉG MOTORIKUS EREDETE. Előtte Buzsáki Györgyöt bemutatja a vele együtt dolgozó Berényi Antal (SZTE).
 • március 22.
  17:00 - 18:30
  Az SZTE A Bölcsészettudományi Kar Choreomundus csapata bepillantott Szeged táncéletébe. Az élményeikről kiállítást készítettek.
 • március 22.
  17:00 - 18:30
  Az American Corner Szeged első programjaként a pennsylvaniai Arcadia Egyetem afroamerikai irodalommal és kultúrával foglalkozó oktatója, Dr. Kalenda Eaton tart előadást a Nők Történelmi Hónapja alkalmából. Az előadás angol nyelvű, a részvétel ingyenes. Az előadó az SZTE-BTK Amerikanisztika Tanszékének meghívására érkezik Szegedre.