SZTE Info

Őszi Álláskeresésre Felkészítő Napokat tart az SZTE

A Szegedi Tudományegyetem álláskeresésre, illetve a közelgő állásbörzére felkészítő egyhetes tréninget tart hallgatóinak, melyen a részvétel ingyenes.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

2012. október 9–15-e között kerül sor a már hagyományos SZTE Őszi Állásbörze kapcsolódó programsorozatára, az Őszi Álláskeresésre Felkészítő Napokra a József Attila Tanulmányi és Információs Központban (Ady tér 10.). A szervezők célja, hogy megkönnyítsék az universitas hallgatóinak, diplomásainak álláskeresését, munkába állását, hasznos tippekkel és információkkal látva el őket. Mindezt szakemberekre támaszkodva, változatos tematikájú gyakorlatorientált tréningekkel kívánják elérni.

A felkészítő napok központjában a rutin- és tapasztalatszerzés áll. A programok keretében a látogatók napról-napra juthatnak el saját önismeretüktől a gyakorlatias kétnyelvű (angol–magyar) próbainterjúig. A frissdiplomások számára – többek között – lehetőség nyílik a sikeres önéletrajz és motivációs levél kompetenciájának az elsajátítására, a hatékony álláskeresési csatornák megkeresésére. Ez a hét azonban nemcsak a már lediplomázott hallgatóknak szól, hanem a még az egyetemi éveiket taposó diákoknak is. Ezért szó lesz a hazai és európai önkéntességről, valamint a gyakornoki helyek megpályázásáról – minderre egyéni tanácsadás keretében kerül sor. A programsorozat végére a Szegedi Tudományegyetemre járó vagy itt végzett fiatalok rutinos magabiztossággal állhatnak leendő munkáltatóik elé.

Az Őszi Álláskeresésre Felkészítő Napok pontos programterve a következő linken olvasható:

http://www.sztekarrier.hu/hu/hirek1/oszi_felkeszito_napok

Ezt az eseményt követi majd egyébként október 16-án (kedden) az immár nyolcadik alkalommal megrendezendő SZTE Őszi Állásbörze, egybekötve a harmadik Szolgáltatók Börzéje és Mesterképzések Nyílt Napjával. Az ezzel kapcsolatos tudnivalók az alábbi linken találhatóak: http://www.sztekarrier.hu/hu/hirek1/oszi_allasborze

 

Cserei Bettina

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2017. október 03.

Kiemelt_Antalicz_B

Első díjat nyert az Országos Tudományos Diákköri Konferencián, és egyedül épített a lézerfényt mérni képes szenzort. Felsőfokon beszél németül, angolul olvas szakcikkeket, miközben kínaiul tanul. A kollégiumában segíti az önképzőkör munkáját, s emellett egy új kutatási projekthez számítógépes szoftvert ír. Ő Antalicz Balázs, a Szegedi Tudományegyetem MSc-képzéses fizika szakos hallgatója, akitől leckét kaptunk lendületből és szakmai elhivatottságból.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • október 6. 08:00 - december 20. 08:00
  A szegedi szecessziós épületeket szokatlan szemszögbôl mutatja meg a tárlat. Az épületekre jellemzô szecessziós részleteket láthatjuk viszont fotókon. Olyan perspektívából, madártávlatból, ahogy az utca embere nem láthatja ôket. A kiállítás megtekinthetô december 20-ig.
 • október 7. 14:00 - november 10. 08:00
  A Magyar Alkotómûvészek Országos Egyesületével karöltve, szalonjelleggel a MAOE teljes képzômûvészeti tagságát megszólaltató tárlatot mutat be a REÖK. Ennek a kiállításnak a korábbi években különbözô, nagyhírû intézmények, mint például a szentendrei MûvészetMalom adott helyet. Az eddigi évek tapasztalatai alapján a szegedi kiállítóházba is 6-800 mûvész alkotását várjuk. A kiállítás megtekinthetô november 10-ig. Belépôjegy 500 Ft.
 • október 9. 15:00 - november 10. 20:00
  A fényképeket a szerző Juhász Antalnak az 1960-as évek óta végzett néprajzi terepmunkáin készítette. Az idő tájt a tanyai emberek a gazdasági, társadalmi változások időszakát élték. Évtizedek múltán látjuk, hogy a felvételek többnyire egy még paraszti életformában élt nemzedék hétköznapi munkáját, ünnepeit dokumentálják.
 • október 13. 17:00 - december 31. 18:00
  Gyenes Kálmán a Délmagyarország fotósaként hosszú éveken keresztül örökítette meg nemcsak Szeged, hanem Csongrád megye mindennapjait is, emellett számtalan felvételt készített szeretett Erdélyérôl is. A tárlaton a nem régen elhunyt fotómûvész alkotásaiból mutatunk be egy olyan válogatást, melyen megjelennek a sportversenyek izgalmai, a rendszerváltás legendás pillanatai vagy éppen Tarján panelépületeinek szépségei is. A kiállítás megtekinthetô december 31-ig, naponta 10.00–18.00 óráig.
 • október 17. 16:00 - november 17. 20:00
  Az 1956-ra, a szegedi egyetemen megalakult MEFESZ-re emlékező kiállítást az SZTE Klebelsberg Könyvtár szervezi.