Bezár

Hírarchívum

Mr. University választás az SZTE sport- és egészségnapján

Mr. University választás az SZTE sport- és egészségnapján

2012. szeptember 20.
2 perc

Az SZTE Hattyas sori Sportközpontjába megrendezett Ifjúsági Egészségnap idén is sportolásra buzdította a hallgatókat. A nap különlegessége az először megtartott Mr. University választás volt, a cím elnyerése érdekében a Toldi-próbán kellet remekelniük a versenyzőknek.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A IX. Egyetemi Sport- és Egészségnapot az SZTE Sportközpontban (Hattyas sor 10.) 2012. szeptember 19-én (szerdán) rendezték meg. A sportnap az akrobatikus elemeket kedvelő „Pixel Team” bemutatójával indult.

A rendezvénysorozat programjaival nagy hangsúlyt fektetett az egészséges életmódra, többek között az „Egészség Sarokban” vércukor-, testzsírszázalék-, és koleszterinszint mérést tartottak, valamint különböző csapatversenyek mozgatták meg a fiatalokat. A csapatversenyeken 5 (kispályás labdarúgás, kidobó, kosárlabda, airsoft, paintball) kategóriában lehetett indulni, az első 3 helyezett ajándékcsomagban részesült. A lazítani vágyó hallgatókat a „Pihenő Sarok" várta kreatív programjaival. Az Egyetemi Sportközpont, a különböző alapítványok és civil szervezetek a „Civil Sarokban” képviseltették magukat.

„Évről évre próbáljuk megmozgatni az egyetem dolgozóit, hallgatóit; több- kevesebb sikerrel. Kiemelném az idén induló MR. University ösztöndíjprogramunkat, ezzel a programmal is a sport és az egészséges életmód népszerűsítése a cél. A programban azok az SZTE-re járó fiúk vehetnek részt, akik legalább elérik a 4 egészes átlagot és részt vesznek a MR. University vetélkedőn. A vetélkedő első három helyezettje 10 hónapon keresztül alapítványi ösztöndíjban részesül majd” – tájékoztatott Csetreki Rita főszervező.

Az Ifjúsági Egészségnap 15:30-kor, a sportversenyek és a MR. University ösztöndíjprogram eredményének kihirdetésével zárult. „ Egy iskola, egy szív, egy dobbanás!” E szavakkal kezdte beszédét Galambos Gábor, az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar dékánja, az SZTE egyetemi sportért felelős rektori megbízottja, a rendezvény fővédnöke, aki többek között felhívta a figyelmet a sport szeretetének fontosságára.

A MR. University ösztöndíjprogramban a 2012/2013-as tanévben a következő hallgatók részesülnek: Pozojevich Máté, Kovács Norbert, valamint Maróti Kristóf.

„Kihívás volt számomra ez a verseny, hiszen nagyon kiegyenlítettek voltak az erőviszonyok. Kevesen múlt az, hogy ki nyeri el a MR. University címet. A cím elnyerése egy hatalmas lehetőséget kínál számomra, hiszen az elkövetkezendő évben én képviselhetem a Szegedi Tudomány Egyetem rendezvényeit a példamutatás, a sport és az egészséges életmód jegyében” - nyilatkozta a www.u-szeged.hu-nak Pozojevich Máté az SZTE – JGYPK testnevelő-edző szakos hallgatója, a MR. University ösztöndíjprogram első helyezettje.

Az Egyetemi Sport- és Egészségnap jövőre még több programmal és meglepetéssel várja az SZTE hallgatóit és munkatársait.

 

Cserei Bettina

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek