Bezár

Hírarchívum

Professzori hitvallások

Professzori hitvallások

2012. szeptember 12.
1 perc

Szeptember 13-án új, 29-én egy korábbi filmmel jelentkezik a Professzorok című sorozat.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Professzorok portrésorozat 49. része Kata Mihály gyógyszerész professzor élettörténetét meséli el. Az SZTE GYTK Gyógyszertechnológiai Intézet professor emeritusa Szegeden végzett és 1960-tól áll a kar szolgálatában. Kata Mihály szerint ő szerencsés ember, mert egész eddigi életében egyéniség maradhatott. A filmet szeptember 13-án este fél nyolctól nézhetik meg a TiszapART Televízióban. A sorozat az SZTE Média Centrum megbízásából az SZTE BTK TV Stúdiójában készült, szerkesztő-rendező Klucsik Edit.

Szeptember 29-én 19:30-tól a Professzorok sorozat egy korábban készült filmjét tűzi műsorára a TiszapART Televízió. Trogmayer Ottó régészprofesszor nemcsak a szegedi önálló régész tanszék megalapítója, hanem múzeumigazgatóként és az ópusztaszeri ásatások vezetőjeként, illetve a Nemzeti Történeti Park irányítójaként is ezer szállal kötődik az egyetemhez, Szegedhez és a Dél-Alföldhöz. A film 2005-ben készült.

 

A sorozat minden eddig elkészült portréfilmje az egyetem honlapján is elérhető: http://www.u-szeged.hu/egyetemrol/videogaleria/professzorok

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek