SZTE Info

SZTE-s éremeső az egyetemi kajak-kenu vb-n

Az augusztus végén az oroszországi Kazanyban rendezett kajak-kenu világbajnokságon nagyszerű eredményeket értek el a Szegedi Tudományegyetem hallgatói.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az augusztus 29. és 31. között Kazanyban megtartott V. Kajak-kenu Egyetemi Világbajnokságon remek sikerekkel hívta fel magára a figyelmet Magyarország tizenöt fős csapata. Fantasztikusan szerepeltek a különítményen belül a Szegedi Tudományegyetem hallgatói-sportolói is.

Közülük Császár Gergely kajakegyes 1000 méteren ezüstérmet szerzett. Az ugyancsak SZTE-s Sík Márton és Boros Gergely párosa K2 200 méteren végzett a második helyen. Sík Márton, Császár Gergely és Boros Gergely kiegészülve Szomolányi Mátéval (Semmelweis Egyetem) a K4 200 méteres távon szintén a dobogó második fokára állhatott. Tóth Attila Tas és Hasanovic Dávid kajakpáros 1000 méteren bronzérmet gyűjtött be. Szintén harmadik helyen zárt női kajaknégyesünk 500 méteren Szilvásy Nóra (Budapesti Műszaki Egyetem), Szabó Petra (Szolnoki Főiskola), Seprényi Sára (Szegedi Tudományegyetem), Szeltner Ivett (Szegedi Tudományegyetem) összeállításban. Több versenyszámban további értékes pontszerző helyezéseket is szállítottak sportoló egyetemistáink.

 

SZTEPress

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. július 02.

nyito

6 ezer oldalnyi dokumentum, 4 órán át tartó megbeszélés – ez a Szegedi Tudományegyetem vezérkarában az átadás – átvétel mérlege. Dr. Rovó László orvosprofesszor az SZTE 2018. július 1-jétől kinevezett rektora sajtótájékoztatón mutatta be az SZTE 4 új rektorhelyettesét.

SZTEtelevízió

2018. május 30.

kiemelt_SZG_diszpolgar

Idén a Szegedi Tudományegyetem rektora, Dr. Szabó Gábor lett Szeged díszpolgára. Az elismerést május 18-án a díszközgyűlésen adta át Botka László polgármester. A Szeged Televízió ebből az alkalomból készített vele egy életútinterjút.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *