Újabb kínai várossal kerül kapcsolatba az SZTE

Gazdaság, befektetések, és egyetemi együttműködés. Ez volt a témája a szegedi egyetemen működő Konfuciusz Intézet és Tianjin város delegációja közötti tárgyalásoknak.

_PET5805Tianjin város Kínai Népi Politikai Konzultatív Tanácsának elnöke, Xing Yuanmin úr és negyven fős delegációja 2012. szeptember 3-án Budapesten a Parlamentben találkozott Ujhelyi Istvánnal, az Országgyűlés alelnökével, aki egyben a Szegedi Tudományegyetem Konfuciusz Intézete társadalmi testületének vezetője, valamint Szentmártoni Líviával, a szegedi Konfuciusz Intézet igazgatójával. „Xing Yuanmin úr támogatásáról biztosított bennünket az egyetemi együttműködés terén, felmerült a két intézmény közti diákcsere és a részképzés is. A kínai küldöttség vezetője kijelölte a tianjini Külügyi Hivatal vezetőjét, Guo Runqing urat, hogy segítsen kiépíteni a kapcsolatot az SZTE és Tianjin vezető egyeteme között” – tudtuk meg Szentmártoni Líviától. Egyébként ezt az intézményt, a tianjini Nankai Egyetemet Kína egyik legjobb egyetemeként tartják számon.

A megbeszélésen részt vett Gao Jian, a Kínai Népköztársaság nagykövete is.

SZTEinfo


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Hell_Molli_felveteliHell Molli - TKK, angol-média

Továbbtanulásnál az elsődleges célom az SZTE volt. Jókat hallottam az intézményről és a szülővárosomhoz is közel van. Jól érzem itt magam, elégedett vagyok a képzéssel, különösen azért, mert előre elkészített órarenddel segítenek minket. Egyik kedvenc helyem az egyetemi könyvtár, ahol a tanulmányokhoz szükséges könyveket megtalálom. Az SZTE 21. századi egyetem, tetszik, hogy a TIK-ben ingyenesen használhatom a számítógépeket és a legtöbb egyetemi épületben van free Wifi.



Gergely_GabriellaGergely Gabriella – BTK, kommunikáció- és médiatudomány

Számomra nagyon fontos volt az oktatás színvonala, így nem is volt kérdés, hogy a Szegedi Tudományegyetemet választom, mivel mindig helyet kap Magyarország legjobb oktatási intézményei között. Szeged, és az egyetem is számos kulturális programmal várja a diákokat, ami elengedhetetlen az itt tanulók számára. A kommunikáció- és médiatudomány szak is vonzó és kiemelkedő lehetőségeket nyújt az állami ösztöndíjas, illetve az önköltséges hallgatóknak. Ilyen például a BEFUTÓ, vagyis a fizetett gyakornoki program, illetve a Tandíjfelező, melyet már a középiskolában végzős tanulók is megpályázhatnak. Az sem utolsó a sorban, hogy Szeged pont megfelelő méretű város, minden lehetőség megtalálható, amire szükségünk van, és elég otthonos.


További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *