SZTE Info

Előadások divatról, stílusról a Reökben

„Nők korok szerepek öltözetek” címmel konferenciát hirdetett a Reök-palotába április 19-én, pénteken 14.30-tól az SZTE JGYPK stíluskommunikátor szak.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A rendezvényen az idei év végzős hallgatói kilenc témakör érintésével vezetik be a konferencia közönségét a női öltözködés rejtelmeibe. A résztvevők megismerhetik azokat a nőket, akik a 18. századtól fogva öltözködésükkel nemcsak a divatra voltak nagy hatással, de a megszokott társadalmi rendet is felforgatták, fordulatot hozva ezzel a férfi és női szerepek tradicionális felosztásában. Láthatunk majd korhű jelmezben vonuló modelleket, hallhatunk a fűző testre gyakorolt káros hatásáról. Szó lesz a századforduló reform ruházatáról, az 1920-as években megjelenő „dolgozó nő” figurájáról. A jelenhez érkezve pedig megpróbálják megfejteni, hogy mitől válik stílusossá a 21. századi nő.

 

A konferencián nemcsak divattörténeti, hanem társadalomtörténeti érdekességeket is hallhatunk. Az előadások a történelem iránt érdeklődőknek is izgalmas perceket ígérnek. Az esemény mindenki számára nyitott és ingyenesen látogatható.

 

Bővebb információ: http://www.stiluskommunikacio.eu/?p=1669

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. július 19.

Kiemelt_rektori

Napjainkban a nemzetköziesítés a felsőoktatási fokozatváltás központi eleme. Ez az átfogó program a Szegedi Tudományegyetem kapcsolatrendszerének erősítésére és nemzetközi láthatóságának növelésére fókuszál. Mi történt ezen a területen az elmúlt négy évben? Az SZTE kapu a világra? – kérdeztük az SZTE négy rektorhelyettesét.

SZTEtelevízió

2018. május 30.

kiemelt_SZG_diszpolgar

Idén a Szegedi Tudományegyetem rektora, Dr. Szabó Gábor lett Szeged díszpolgára. Az elismerést május 18-án a díszközgyűlésen adta át Botka László polgármester. A Szeged Televízió ebből az alkalomból készített vele egy életútinterjút.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *