SZTE Info

Előadások divatról, stílusról a Reökben

„Nők korok szerepek öltözetek” címmel konferenciát hirdetett a Reök-palotába április 19-én, pénteken 14.30-tól az SZTE JGYPK stíluskommunikátor szak.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A rendezvényen az idei év végzős hallgatói kilenc témakör érintésével vezetik be a konferencia közönségét a női öltözködés rejtelmeibe. A résztvevők megismerhetik azokat a nőket, akik a 18. századtól fogva öltözködésükkel nemcsak a divatra voltak nagy hatással, de a megszokott társadalmi rendet is felforgatták, fordulatot hozva ezzel a férfi és női szerepek tradicionális felosztásában. Láthatunk majd korhű jelmezben vonuló modelleket, hallhatunk a fűző testre gyakorolt káros hatásáról. Szó lesz a századforduló reform ruházatáról, az 1920-as években megjelenő „dolgozó nő” figurájáról. A jelenhez érkezve pedig megpróbálják megfejteni, hogy mitől válik stílusossá a 21. századi nő.

 

A konferencián nemcsak divattörténeti, hanem társadalomtörténeti érdekességeket is hallhatunk. Az előadások a történelem iránt érdeklődőknek is izgalmas perceket ígérnek. Az esemény mindenki számára nyitott és ingyenesen látogatható.

 

Bővebb információ: http://www.stiluskommunikacio.eu/?p=1669

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2017. december 06.

kiemelt_Dux_Laszlo

Biológia, kémia és fizika tantárgyból, valamint a Nobel-díjas rektor életéből, munkásságából áll össze évről évre az egyre népszerűbb SZTE Szent-Györgyi Tanulmányi Verseny kérdéssora. A zsűri elnökével, prof. Dr. Dux László tanszékvezető egyetemi tanárral a Szent-Györgyi-örökségről és a középiskolások versenyéről beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • január 2. 08:00 - 31. 19:00
  Az SZTE Klebelsberg Könyvtár rendezvénye a Prof. Dr. Németh András (SZTE ÁOK) emlékére rendezett tárlat. További információ az SZTE Hírportálján: http://www.u-szeged.hu/sztehirek/2017-november/kiallitas-dr-nemeth
 • január 18. 10:00 - 20. 17:00
 • január 18. 10:00 - 19. 18:00
  A Szegedi Tudományegyetem Informatikai Tanszékcsoportja tizennegyedik alkalommal rendezi meg a Magyar Számítógépes Nyelvészeti Konferenciát. A konferencia a nyelvtechnológia területén végzett kutatások és eredményeik ismertetésének ad otthont. Fõ célja az elvégzett vagy folyamatban lévõ kutatások és fejlesztések legaktuálisabb eredményeinek bemutatása, de lehetõség nyílik hallgatói projektek, ill. a nyelvtechnológia ipari alkalmazásainak ismertetésére is. További információ: http://rgai.inf.u-szeged.hu/index.php?lang=hu&page=mszny2018
 • *
  január 18. 18:00 - február 18. 19:00
  A Magyar Kultúra napja alkalmából nyílik meg Árnyas Koppány festőművész tárlata. A fiatal alkotó a Szegedi Tudományegyetemen képi ábrázolás szakkal párhuzamosan végezte el a Tanító szakot, felsőfokú tanulmányait 2012-ben zárta. Börtönbe zárt perspektíva című tárlatát Pataki Ferenc festőművész ajánlja az érdeklődők figyelmébe. A tárlatnyitón közreműködik hegedűjátékával Dudás Virág Ervin, az SZTE Zeneművészeti Kar hallgatója.
 • január 21.
  10:00 - 14:00