SZTE Info

Jótékonysági futóversenyek a koraszülöttmentőkért

A Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány támogatására jótékonysági futóversenyeket szerveznek Szegeden. A Magyar Közgazdasági Társaság Szegedi Ifjúsági Szervezete április 20-án várja a sportolni vágyókat az újszegedi ligetbe.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Jótékonysági futóversenyt hirdet a Magyar Közgazdasági Társaság Szegedi Ifjúsági Szervezete a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány támogatására. A

Fuss az életekért! című programot április 20-ára szervezik az újszegedi ligetbe. A nevezési díj előzetesen 600, a helyszínen 800 forint – az ár tartalmazza a frissítőt és a tombolát. Nevezni az MKT Irodában lehet (Feketesas utca 28., SZTE GTK-épület 2. emelet) hétfőtől csütörtökig 10 és 16 óra között vagy előzetes egyeztetéssel: fussazeletekert13@gmail.com. A futás napján 8 órától lehet regisztrálni, a 2 kilométeres távon 10 órakor, az 5,2 kilométeresen 10 óra 45 perckor rajtolnak. Színpadi produkciókkal és tombolasorsolással színesítik a rendezvényt.

A Rotaract Club Szeged és az Árkád is jótékonysági futóversenyt hirdet április 28-ára. A szegedi Árkád tetőteraszán gyülekeznek a futók, akik 10 órától a Rigó utca–Londoni körút–Kálvária sugárút–Vásárhelyi Pál utca–Bakay Nándor utca–Árkád útvonalat teszik meg. Előzetes nevezésre április 20-ától 27-éig, naponta 12-től 20 óráig lesz lehetőség az Árkád információs pultjánál. A nevezési díj előzetesen 600, a futás napján 800 forint.

Az első 1000 nevező pólót kap ajándékba, az első három helyezett pedig értékes nyereményeket. Kísérő programként a Ritmus Tánc- és Fitnesz Stúdió, az Őzéné Urbán Tímea Tánciskola produkcióját is láthatják az érdeklődők, de találkozhatnak Tandi Flóra énekesnővel és Győrfi Pállal, az Országos Mentőszolgálat szóvivőjével is. Az új- és koraszülöttmentők autóját kívül-belül megszemlélheti a közönség.

 

SZTEinfo


fuss_az_eletekert

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2017. október 03.

Kiemelt_Antalicz_B

Első díjat nyert az Országos Tudományos Diákköri Konferencián, és egyedül épített a lézerfényt mérni képes szenzort. Felsőfokon beszél németül, angolul olvas szakcikkeket, miközben kínaiul tanul. A kollégiumában segíti az önképzőkör munkáját, s emellett egy új kutatási projekthez számítógépes szoftvert ír. Ő Antalicz Balázs, a Szegedi Tudományegyetem MSc-képzéses fizika szakos hallgatója, akitől leckét kaptunk lendületből és szakmai elhivatottságból.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • október 5. 09:00 - 22. 19:00
  A kiállítás szervezője: SZAB Művészeti Szakbizottság.
 • október 6. 08:00 - december 20. 08:00
  A szegedi szecessziós épületeket szokatlan szemszögbôl mutatja meg a tárlat. Az épületekre jellemzô szecessziós részleteket láthatjuk viszont fotókon. Olyan perspektívából, madártávlatból, ahogy az utca embere nem láthatja ôket. A kiállítás megtekinthetô december 20-ig.
 • október 7. 14:00 - november 10. 08:00
  A Magyar Alkotómûvészek Országos Egyesületével karöltve, szalonjelleggel a MAOE teljes képzômûvészeti tagságát megszólaltató tárlatot mutat be a REÖK. Ennek a kiállításnak a korábbi években különbözô, nagyhírû intézmények, mint például a szentendrei MûvészetMalom adott helyet. Az eddigi évek tapasztalatai alapján a szegedi kiállítóházba is 6-800 mûvész alkotását várjuk. A kiállítás megtekinthetô november 10-ig. Belépôjegy 500 Ft.
 • október 9. 15:00 - november 10. 20:00
  A fényképeket a szerző Juhász Antalnak az 1960-as évek óta végzett néprajzi terepmunkáin készítette. Az idő tájt a tanyai emberek a gazdasági, társadalmi változások időszakát élték. Évtizedek múltán látjuk, hogy a felvételek többnyire egy még paraszti életformában élt nemzedék hétköznapi munkáját, ünnepeit dokumentálják.
 • október 13. 17:00 - december 31. 18:00
  Gyenes Kálmán a Délmagyarország fotósaként hosszú éveken keresztül örökítette meg nemcsak Szeged, hanem Csongrád megye mindennapjait is, emellett számtalan felvételt készített szeretett Erdélyérôl is. A tárlaton a nem régen elhunyt fotómûvész alkotásaiból mutatunk be egy olyan válogatást, melyen megjelennek a sportversenyek izgalmai, a rendszerváltás legendás pillanatai vagy éppen Tarján panelépületeinek szépségei is. A kiállítás megtekinthetô december 31-ig, naponta 10.00–18.00 óráig.