SZTE Info

Jótékonysági futóversenyek a koraszülöttmentőkért

A Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány támogatására jótékonysági futóversenyeket szerveznek Szegeden. A Magyar Közgazdasági Társaság Szegedi Ifjúsági Szervezete április 20-án várja a sportolni vágyókat az újszegedi ligetbe.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Jótékonysági futóversenyt hirdet a Magyar Közgazdasági Társaság Szegedi Ifjúsági Szervezete a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány támogatására. A

Fuss az életekért! című programot április 20-ára szervezik az újszegedi ligetbe. A nevezési díj előzetesen 600, a helyszínen 800 forint – az ár tartalmazza a frissítőt és a tombolát. Nevezni az MKT Irodában lehet (Feketesas utca 28., SZTE GTK-épület 2. emelet) hétfőtől csütörtökig 10 és 16 óra között vagy előzetes egyeztetéssel: fussazeletekert13@gmail.com. A futás napján 8 órától lehet regisztrálni, a 2 kilométeres távon 10 órakor, az 5,2 kilométeresen 10 óra 45 perckor rajtolnak. Színpadi produkciókkal és tombolasorsolással színesítik a rendezvényt.

A Rotaract Club Szeged és az Árkád is jótékonysági futóversenyt hirdet április 28-ára. A szegedi Árkád tetőteraszán gyülekeznek a futók, akik 10 órától a Rigó utca–Londoni körút–Kálvária sugárút–Vásárhelyi Pál utca–Bakay Nándor utca–Árkád útvonalat teszik meg. Előzetes nevezésre április 20-ától 27-éig, naponta 12-től 20 óráig lesz lehetőség az Árkád információs pultjánál. A nevezési díj előzetesen 600, a futás napján 800 forint.

Az első 1000 nevező pólót kap ajándékba, az első három helyezett pedig értékes nyereményeket. Kísérő programként a Ritmus Tánc- és Fitnesz Stúdió, az Őzéné Urbán Tímea Tánciskola produkcióját is láthatják az érdeklődők, de találkozhatnak Tandi Flóra énekesnővel és Győrfi Pállal, az Országos Mentőszolgálat szóvivőjével is. Az új- és koraszülöttmentők autóját kívül-belül megszemlélheti a közönség.

 

SZTEinfo


fuss_az_eletekert

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. július 19.

Kiemelt_rektori

Napjainkban a nemzetköziesítés a felsőoktatási fokozatváltás központi eleme. Ez az átfogó program a Szegedi Tudományegyetem kapcsolatrendszerének erősítésére és nemzetközi láthatóságának növelésére fókuszál. Mi történt ezen a területen az elmúlt négy évben? Az SZTE kapu a világra? – kérdeztük az SZTE négy rektorhelyettesét.

SZTEtelevízió

2018. szeptember 14.

tanevnyito_2018

A nemzeti hagyományok ápolásának jelentőségéről és az értelmiséggé válás összetettségéről is szó esett a hazai felsőoktatási intézmények 2018-2019. tanévét megnyitó, a Szegedi Tudományegyetemen rendezett ünnepségen. Az SZTE új rektora, a kormány két képviselője és Szeged polgármestere köszöntötte az elsőéves hallgatókat.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • szeptember 25.
  10:00 - 11:00
  “This talk first reviews important observational characteristics of the body image on the Shroud of Turin, some of which come from the 1978 STURP expedition to examine the Shroud directly in Turin, for which Dr. Jackson was its team leader. Following this, several examples will be presented to demonstrate how various image formation hypotheses can be rejected by testing against the available observational data, according to the Scientific Method. Next, a subset of the observational data is used to formulate the presenter’s hypothesis of image formation involving radiation and gravity. The remainder of the observational data of the Shroud image, which were not used to construct the hypothesis, are then used to test the hypothesis. The talk concludes with a summary and significance of the above analysis.”
 • szeptember 26.
  18:00 - 19:00
  Prof. Dr. habil. Szakály Sándor történész (VERITAS Történetkutató Intézet) előadása: Magyarország a második világháborúban: A kezdetek
 • szeptember 28.
  14:00 - 23:00
  A Szegedi Tudományegyetem Szegeden és Hódmezővásárhelyen mintegy 300 programmal várja az érdeklődőket a Kutatók Éjszakáján szeptember utolsó péntekén. A tudományt és a kutatói életpályát népszerűsítő eseménysorozaton máskor rejtett helyek nyílnak meg a látogatók előtt. A szegedi egyetemen több mint 350 oktató, kutató és hallgató mutatja be tudományterületét. Laborlátogatások, előadások, kreatív foglalkozások, játékos programok, bemutatók, kísérletek, kalandtúrák, workshopok kora délutántól késő éjszakáig! Az SZTE programjai elérhetők az SZTE Kutatók Éjszakája mobil alkalmazáson keresztül. Az alkalmazás az esemény digitális programfüzete, amely a programok alapvető információ mellett (leírások, időpontok, helyszín, előadók) lehetőséget nyújt az érdekesnek talált előadások külön listába való rögzítésére is. A térkép segítségével a rendezvény helyszínei és az ahhoz tartozó programok tekinthetők át, a kereső funkció pedig még könnyebbé teszi a böngészést. Az applikáció a 4.4-nél magasabb verziószámú Android rendszerekre elérhető és „SZTE Kutatók Éjszakája” néven a Google Play áruházból ingyenesen letölthető. Az SZTE szegedi és vásárhelyi programjai megtekinthetők a www.kutatokejszakaja.hu honlapon is. Találkozzunk a Kutatók Éjszakáján 2018. szeptember 28-án, pénteken!
 • szeptember 28.
  18:00 - 19:00
  Az előadássorozat következő vendége Dux László, az SZTE professzora. Előadásának címe: Szent-Györgyi Albert és intézete.
 • október 3.
  10:00 - 18:00