SZTE Info

Jótékonysági futóversenyek a koraszülöttmentőkért

A Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány támogatására jótékonysági futóversenyeket szerveznek Szegeden. A Magyar Közgazdasági Társaság Szegedi Ifjúsági Szervezete április 20-án várja a sportolni vágyókat az újszegedi ligetbe.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Jótékonysági futóversenyt hirdet a Magyar Közgazdasági Társaság Szegedi Ifjúsági Szervezete a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány támogatására. A

Fuss az életekért! című programot április 20-ára szervezik az újszegedi ligetbe. A nevezési díj előzetesen 600, a helyszínen 800 forint – az ár tartalmazza a frissítőt és a tombolát. Nevezni az MKT Irodában lehet (Feketesas utca 28., SZTE GTK-épület 2. emelet) hétfőtől csütörtökig 10 és 16 óra között vagy előzetes egyeztetéssel: fussazeletekert13@gmail.com. A futás napján 8 órától lehet regisztrálni, a 2 kilométeres távon 10 órakor, az 5,2 kilométeresen 10 óra 45 perckor rajtolnak. Színpadi produkciókkal és tombolasorsolással színesítik a rendezvényt.

A Rotaract Club Szeged és az Árkád is jótékonysági futóversenyt hirdet április 28-ára. A szegedi Árkád tetőteraszán gyülekeznek a futók, akik 10 órától a Rigó utca–Londoni körút–Kálvária sugárút–Vásárhelyi Pál utca–Bakay Nándor utca–Árkád útvonalat teszik meg. Előzetes nevezésre április 20-ától 27-éig, naponta 12-től 20 óráig lesz lehetőség az Árkád információs pultjánál. A nevezési díj előzetesen 600, a futás napján 800 forint.

Az első 1000 nevező pólót kap ajándékba, az első három helyezett pedig értékes nyereményeket. Kísérő programként a Ritmus Tánc- és Fitnesz Stúdió, az Őzéné Urbán Tímea Tánciskola produkcióját is láthatják az érdeklődők, de találkozhatnak Tandi Flóra énekesnővel és Győrfi Pállal, az Országos Mentőszolgálat szóvivőjével is. Az új- és koraszülöttmentők autóját kívül-belül megszemlélheti a közönség.

 

SZTEinfo


fuss_az_eletekert

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. január 19.

_MG_8971

Javított kiválósága számarányain a Szegedi Tudományegyetem: a 2016-os adatokhoz képest száznál is több, 2017-ben összesen 225 tehetséges egyetemista, doktorandusz és ifjú oktató nyerte el az Új Nemzeti Kiválósági Program ösztöndíját. A sikeres ifjú kutatók közül az Újvidékről az SZTE doktori iskolájába érkező Kartali Tündét kértük villáminterjúra.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • február 21.
  17:55 - 19:00
  Mohr Richárd, az SZTE Konfuciusz Intézet igazgatója "Megérteni Kínát – a kulturális különbségek kezelése a mindennapi élet során" című előadásában arra a kérdésre is válaszol, hogy Mindenki számára ismert, hogy Kína „más”, eltérő a kultúra, különböznek a szokások, de vajon mi ennek az oka? Honnan erednek a különbségek, mi a történelmi hátterük és hogyan hatnak a mindennapjainkra? Mai világunkban ezer szállal kötődünk Kínához, és a kapcsolódásunk során elengedhetetlen, hogy jobban megismerjük és ezáltal jobban elfogadjuk kulturális különbözőségünk okait. Az előadás a kínai és magyar gondolkodás hátterének elemzésén és különböző magyar-kínai együttműködések konkrét történetein keresztül mutat rá a kulturális különbségek okaira, ezáltal segítséget nyújt az eltérő viselkedés megértéséhez és elfogadásához.
 • február 21.
  18:00 - 19:30
  Jegyet vagy bérletet kell váltani az SZTE BTK AudMax Estekre. Vígh Éva irodalomtörténész professzor előadásának tartalma: Az olasz reneszánsz kor irodalom- és művelődéstörténetének nem szokványos megközelítésére vállalkozik az előadás, amikor az ember morális képét a szamár – irodalomban és festészetben megjelenő, szimbolikáját tekintve többértékű – alakján keresztül vázolja fel. Különböző műfajokban, Boccacciótól a barokk korig néhány érdekes példán keresztül láthatjuk az állatszimbolika szerepét a művelődésben. Az olasz reneszánsz egyik legismertebb képviselője, Niccolò Machiavelli kevéssé ismert, A szamár című szatirikus költeményének bemutatása az állatszimbolika szempontjából is igen tanulságosnak ígérkezik.
 • február 23.
  10:00 - 14:00
  A mindennapi oktató-nevelő munkában is hasznosítható, gyakorlatias témájú előadásokat és interaktív foglalkozásokat foglal magába az a pedagógus workshop, amelynek részletes programja itt olvasható: http://www.geosci.u-szeged.hu/hirek/2018/meghivo-pedagogus?objectParentFolderId=41274 A rendezvényen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, jelentkezni 2018. február 22-ig az alábbi linkről elérhető lapon lehet: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc-zUzsY7fp0T8R4zE3LV__Lr5-bN80GtjALDSOUZhjFKdu1Q/viewform
 • február 26.
  18:00 - 19:30
  Az SZTE Mentor(h)áló projekt Pedagógiai Esték sorozatának visszatérő vendége: dr. Boldizsár Ildikó mesekutató-meseterapeuta, aki előadásában a felnőtté válással kapcsolatos mesék tanulságait összegzi.
 • február 28.
  17:55 - 19:30
  Szalai Anikó, az SZTE ÁJTK adjunktusa Hétköznapi nemzetközi jog című előadásában kifejti: általában az emberek úgy gondolják, hogy a nemzetközi jog egy elvont szelete a jognak, amely a külföldiekre, másokra vonatkozik, de a mi hétköznapjainkat biztosan nem érinti. A nemzetközi jog azóta létezik, amióta államok vannak. Ez a jogterület eredetileg az államok közötti kapcsolatok rendezését szolgálta, azonban a technikai és társadalmi fejlődés elvezetett a nemzetközi jog kiszélesedéséhez. Kibővült a nemzetközi jog alanyainak köre, így az államok és nemzetközi szervezetek mellett ide soroljuk az embereket, sőt mostanában már a gazdasági társaságokat is. A nemzetközi jog áthatja a mindennapi életünket, onnantól kezdve, hogy bekapcsoljuk reggel a telefonunkat, megesszük a banánunkat és munkába megyünk, odáig, hogy este megnézzük a híreket.