SZTE Info

Jótékonysági futóversenyek a koraszülöttmentőkért

A Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány támogatására jótékonysági futóversenyeket szerveznek Szegeden. A Magyar Közgazdasági Társaság Szegedi Ifjúsági Szervezete április 20-án várja a sportolni vágyókat az újszegedi ligetbe.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Jótékonysági futóversenyt hirdet a Magyar Közgazdasági Társaság Szegedi Ifjúsági Szervezete a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány támogatására. A

Fuss az életekért! című programot április 20-ára szervezik az újszegedi ligetbe. A nevezési díj előzetesen 600, a helyszínen 800 forint – az ár tartalmazza a frissítőt és a tombolát. Nevezni az MKT Irodában lehet (Feketesas utca 28., SZTE GTK-épület 2. emelet) hétfőtől csütörtökig 10 és 16 óra között vagy előzetes egyeztetéssel: fussazeletekert13@gmail.com. A futás napján 8 órától lehet regisztrálni, a 2 kilométeres távon 10 órakor, az 5,2 kilométeresen 10 óra 45 perckor rajtolnak. Színpadi produkciókkal és tombolasorsolással színesítik a rendezvényt.

A Rotaract Club Szeged és az Árkád is jótékonysági futóversenyt hirdet április 28-ára. A szegedi Árkád tetőteraszán gyülekeznek a futók, akik 10 órától a Rigó utca–Londoni körút–Kálvária sugárút–Vásárhelyi Pál utca–Bakay Nándor utca–Árkád útvonalat teszik meg. Előzetes nevezésre április 20-ától 27-éig, naponta 12-től 20 óráig lesz lehetőség az Árkád információs pultjánál. A nevezési díj előzetesen 600, a futás napján 800 forint.

Az első 1000 nevező pólót kap ajándékba, az első három helyezett pedig értékes nyereményeket. Kísérő programként a Ritmus Tánc- és Fitnesz Stúdió, az Őzéné Urbán Tímea Tánciskola produkcióját is láthatják az érdeklődők, de találkozhatnak Tandi Flóra énekesnővel és Győrfi Pállal, az Országos Mentőszolgálat szóvivőjével is. Az új- és koraszülöttmentők autóját kívül-belül megszemlélheti a közönség.

 

SZTEinfo


fuss_az_eletekert

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2017. december 06.

kiemelt_Dux_Laszlo

Biológia, kémia és fizika tantárgyból, valamint a Nobel-díjas rektor életéből, munkásságából áll össze évről évre az egyre népszerűbb SZTE Szent-Györgyi Tanulmányi Verseny kérdéssora. A zsűri elnökével, prof. Dr. Dux László tanszékvezető egyetemi tanárral a Szent-Györgyi-örökségről és a középiskolások versenyéről beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • december 5. 17:00 - 15. 20:00
  Az SZTE 2017-es Szent-Györgyi emlékév programjaként az SZTE Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság Kulturális Iroda Minden, ami C-vitamin címmel fotópályázatot hirdetett. A felhívására érkező fényképeket tekinthetik meg a kiállításon. A kiállítást megnyitja: Dr. Datki Zsolt neurobiológus (SZTE ÁOK). Közreműködik: Dr. Kosztolányi József egyetemi docens (SZTE TTIK Bolyai Intézet). A fotókiállítás 2017. december 15-ig, munkanapokon 8-20 óra között tekinthető meg.
 • december 12.
  17:30 - 18:00
  Az SZTE Mentor(h)áló projekt és a Szent-Györgyi Albert Agóra „vetítős” sorozatának témája: Irán és Burma. Kalauzunk: Németh György, aki sokáig pedagógus-technikus a Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán, majd az MTI újságíró-fotóriportere volt 24 évig, most szabadúszó, illetve nyugdíjas fotográfus. Ez a két különleges és a hétköznapi utazó számára kevésbé elérhető úticél gyönyörűséges fotói lesznek láthatók, megspékelve azzal a témával, hogy "Hogyan készüljön egy fotós, ha ismeretlen tájakon, ismeretlen kultúrát szándékozik megörökíteni?".
 • december 15.
  06:16 - 06:16
  Az SZTE Mentor(h)áló projekt és a Somogyi-könyvtár közös, Pedagógiai esték című sorozatának advent váró programjának vendége: Kondé Lajos, a szegedi Dóm plébánosa, akinek az ifjúságért végzett munkáját Pro Urbe Szeged-díjjal és Csongrád megye díszpolgári címével is elismerték már.