Bezár

Hírarchívum

Könyvtári délutánok a kígyó évében: Kína

Könyvtári délutánok a kígyó évében: Kína

2013. április 22.
1 perc

Az SZTE Klebelsberg-könyvtár 2013-ban a szokásos Könyvtári Éjszaka helyett könyvtári délutánokat szervez. A választott téma a sokszínű Kína, a hatalmas kulturális múlttal, izgalmas jelennel és ígéretes jövővel bíró ázsiai ország.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Hosszú évszázadok óta szeretné a nyugati ember megérteni, megismerni Kína furcsa és ismeretlen világát, amely másságával és hatalmas méreteivel ijesztő és lenyűgöző is egyben, s amely kalandra csábít. Az SZTE Klebelsberg-könyvtár most arra buzdítja az érdeklődőket, hogy ismerjék meg jobban Kínát e heti színes programjain keresztül.

 

Április 22-től (hétfő) a könyvtár számítógépes kabinetjeinek gépein „képes-gépes” kvízjátékokat tölthetünk ki „Hegyek, folyók, városok: Kína földrajza”, „Lőpor, selyem, nyomtatás: kínai találmányok” – témakörben. A nyerteseket az ajándékaikról a programsorozat után értesítik.

Április 24-én, szerdán kínai témájú képekből vetítenek slideshow-t az átriumban. Tesztelhetjük tudásunkat papíralapú kvízek kitöltésével a kínai étkezés, kultúra, a modern kori Kína témakörökben. Kétszáz forintért vásárolhatunk könyveket a börzén, majd kínai dalokat is hallgathatunk a Klebelsberg-könyvtár mIsidore-kórusa tolmácsolásában. Április 25-én, csütörtökön kínai teát kóstolhatunk, kipróbálhatjuk, hogyan tudunk bánni a kínai evőpálcikával, könyvborító-montázst is készíthetünk, és lefényképeztethetjük magunkat kínai ruhában.

 

A programok nyitottak és ingyenesen látogathatók. Bővebb információs és részletes program:

http://ww2.bibl.u-szeged.hu/ejszaka_2013/

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek