SZTE Info

Meghívó „SZTE-TTIK régi biológiai épület energetikai korszerűsítése” című KEOP-5.3.0/A/09-2009-0075 azonosító számú projekt záró rendezvénye

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Időpont: 2013. április 24., szerda, 10:00 óra

Helyszín: 6726 Szeged, Középfasor 52.

Kivitelezés ideje: 2012. 07. 10. – 2012. 12. 10.

Nyertes kivitelező: PARTISKUM-BAU Kft.

Tervező: Duna-Tisza Ingatlanfejlesztő Kft

A projekt összköltsége: 312 968 614 Ft

Támogatás mértéke: 100 %

- 85%-a, vagyis 266 023 322 forint a Kohéziós Alapból,

- 15%, vagyis 46 945 292 forint a Magyar Köztársaság központi költségvetéséből származik


Program

10:00 - Köszöntő

Beszédet mond: Prof. Dr. Szabó Gábor akadémikus, rektor
Dr. Majó Zoltán gazdasági és műszaki főigazgató
Dr. Varga Csaba projektmenedzser

10:30 - Szalagátvágás

Prof. Dr. Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora szalagátvágással felavatja az épületet

10:35 – Helyszíni bejárás

Az érdeklődők a helyszíni bejárás során megtekinthetik az épületet.

11:00 - Állófogadás

 

A Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Karának oktatási és kutatási munkája, a karon oktatott hallgatók száma indokolta, hogy a régi épülethez egy új épületszárny kerüljön hozzáépítésre. Az új szárny energetikai szempontból minden követelményt kielégít, ugyanakkor a régi szárny energetikai jellemzői kritikusak. A külső térhatároló falak panelszerkezetek, a homlokzati nyílászárók fa keret szerkezetűek, a megépítés óta eltelt 35 évben teljesen elöregedtek, funkciójukat nem töltik be. Elavult, korszerűtlen az épület fűtési-hűtési, szellőzési, és világítási rendszere is. Mindennek következtében az épület üzemeltetése drága, az energiafelhasználásra fordított költségek magasak, és az alaptevékenység működési finanszírozásától von el forrásokat ennek és az energiatakarékosság okán szükséges a régi épületszárny energetikai megújítása. A projekt hosszú távú közvetlen célja egy rossz energiahatékonysági mutatókkal rendelkező épületen olyan beavatkozás megvalósítása, melynek eredményeként az hosszútávon szolgálhatja a kutatási és oktatási feladatok végrehajtását, az épület megfelelő költségszinten működtethető legyen. Közvetett célja, hogy az alaptevékenység gyakorlása során az épületben dolgozó, tanuló személyek feladatukat kielégítő komfort érzet mellett gyakorolhassák. A fejlesztés elvárt eredménye, hogy projektszinten és nemzetgazdaságilag is csökkenjen az energiafelhasználás, az üvegházhatású gázok kibocsátása, végső soron a projekt járuljon hozzá a fenntartható fejlődés követelményeihez.

Megtisztelő részvételére számítva, visszajelzését 2013. április 22-én 16 óráig az ambrus.bettina@tik.u-szeged.hu e-mail címre kérjük.

uszt_logo_rgb kohezios_alap
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. március 08.
Kiemelt_GTB

Nők a Tudományban Kiválósági Díjas lett Gazdag-Tóth Boglárka. Az SZTE TTIK Informatikai Intézet Számítógépes Optimalizálás Tanszékén dolgozó, szakmabeli férjével együtt három gyermeket nevelő édesanyával arról is beszélgettünk, melyik a kedvenc algoritmusa.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • március 14. 10:00 - 22. 19:30
  A Tiszatáj Online Plüss Műhely rovata gyűjtést szervez Kárpátaljára, hogy olyan gyerekek is olvashassanak, akik nem könnyen jutnak magyar nyelvű könyvekhez! A szervezők kérik: "Hozz magaddal legalább egy – használt, de jó állapotú – gyerekkönyvet vagy alsós tankönyvet. Az adományokat március 14-től március 22-ig várjuk a kijelölt gyűjtőpontokon." A könyvek már másnap el is indulnak a Szegedi Görögkatolikus Egyházközség és a beregszászi II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola segítségével kárpátaljai magyar gyerekhez. Szervezők: FISZ - Fiatal Írók Szövetsége, Tiszatájonline.hu. Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap.
 • március 22.
  11:00 - 13:00
 • március 22.
  15:00 - 17:00
  A Szegedi Orvosbiológiai Kutatások Jövőjéért Alapítvány és a Szegedi Tudományegyetem közös programján megjelenteket köszönti: a Nobel-díjas Bert Sakmann, valamint Varró András professzor (SZTE). Hegyi Péter professzor bemutatja a SZEGEDI TUDÓS AKADÉMIÁT (SZTA), valamint annak középiskolai programja. Buzsáki György (Brain Prize 2011, a New York Egyetem Idegtudományi Intézetének professzora) előadásának címe: A KOGNITÍV TEVÉKENYSÉG MOTORIKUS EREDETE. Előtte Buzsáki Györgyöt bemutatja a vele együtt dolgozó Berényi Antal (SZTE).
 • március 22.
  17:00 - 18:30
  Az SZTE A Bölcsészettudományi Kar Choreomundus csapata bepillantott Szeged táncéletébe. Az élményeikről kiállítást készítettek.
 • március 22.
  17:00 - 18:30
  Az American Corner Szeged első programjaként a pennsylvaniai Arcadia Egyetem afroamerikai irodalommal és kultúrával foglalkozó oktatója, Dr. Kalenda Eaton tart előadást a Nők Történelmi Hónapja alkalmából. Az előadás angol nyelvű, a részvétel ingyenes. Az előadó az SZTE-BTK Amerikanisztika Tanszékének meghívására érkezik Szegedre.