SZTE Info

Meghívó „SZTE-TTIK régi biológiai épület energetikai korszerűsítése” című KEOP-5.3.0/A/09-2009-0075 azonosító számú projekt záró rendezvénye

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Időpont: 2013. április 24., szerda, 10:00 óra

Helyszín: 6726 Szeged, Középfasor 52.

Kivitelezés ideje: 2012. 07. 10. – 2012. 12. 10.

Nyertes kivitelező: PARTISKUM-BAU Kft.

Tervező: Duna-Tisza Ingatlanfejlesztő Kft

A projekt összköltsége: 312 968 614 Ft

Támogatás mértéke: 100 %

- 85%-a, vagyis 266 023 322 forint a Kohéziós Alapból,

- 15%, vagyis 46 945 292 forint a Magyar Köztársaság központi költségvetéséből származik


Program

10:00 - Köszöntő

Beszédet mond: Prof. Dr. Szabó Gábor akadémikus, rektor
Dr. Majó Zoltán gazdasági és műszaki főigazgató
Dr. Varga Csaba projektmenedzser

10:30 - Szalagátvágás

Prof. Dr. Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora szalagátvágással felavatja az épületet

10:35 – Helyszíni bejárás

Az érdeklődők a helyszíni bejárás során megtekinthetik az épületet.

11:00 - Állófogadás

 

A Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Karának oktatási és kutatási munkája, a karon oktatott hallgatók száma indokolta, hogy a régi épülethez egy új épületszárny kerüljön hozzáépítésre. Az új szárny energetikai szempontból minden követelményt kielégít, ugyanakkor a régi szárny energetikai jellemzői kritikusak. A külső térhatároló falak panelszerkezetek, a homlokzati nyílászárók fa keret szerkezetűek, a megépítés óta eltelt 35 évben teljesen elöregedtek, funkciójukat nem töltik be. Elavult, korszerűtlen az épület fűtési-hűtési, szellőzési, és világítási rendszere is. Mindennek következtében az épület üzemeltetése drága, az energiafelhasználásra fordított költségek magasak, és az alaptevékenység működési finanszírozásától von el forrásokat ennek és az energiatakarékosság okán szükséges a régi épületszárny energetikai megújítása. A projekt hosszú távú közvetlen célja egy rossz energiahatékonysági mutatókkal rendelkező épületen olyan beavatkozás megvalósítása, melynek eredményeként az hosszútávon szolgálhatja a kutatási és oktatási feladatok végrehajtását, az épület megfelelő költségszinten működtethető legyen. Közvetett célja, hogy az alaptevékenység gyakorlása során az épületben dolgozó, tanuló személyek feladatukat kielégítő komfort érzet mellett gyakorolhassák. A fejlesztés elvárt eredménye, hogy projektszinten és nemzetgazdaságilag is csökkenjen az energiafelhasználás, az üvegházhatású gázok kibocsátása, végső soron a projekt járuljon hozzá a fenntartható fejlődés követelményeihez.

Megtisztelő részvételére számítva, visszajelzését 2013. április 22-én 16 óráig az ambrus.bettina@tik.u-szeged.hu e-mail címre kérjük.

uszt_logo_rgb kohezios_alap
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. július 02.

nyito

6 ezer oldalnyi dokumentum, 4 órán át tartó megbeszélés – ez a Szegedi Tudományegyetem vezérkarában az átadás – átvétel mérlege. Dr. Rovó László orvosprofesszor az SZTE 2018. július 1-jétől kinevezett rektora sajtótájékoztatón mutatta be az SZTE 4 új rektorhelyettesét.

SZTEtelevízió

2018. május 30.

kiemelt_SZG_diszpolgar

Idén a Szegedi Tudományegyetem rektora, Dr. Szabó Gábor lett Szeged díszpolgára. Az elismerést május 18-án a díszközgyűlésen adta át Botka László polgármester. A Szeged Televízió ebből az alkalomból készített vele egy életútinterjút.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *