SZTE Info

Megkezdődik az SZTE Bolyai-épületének felújítása

Átadták a kivitelezőnek a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Karához tartozó Bolyai-épület munkaterületét. A munkálatok várhatóan nyolc hónapig fognak tartani.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

DSC09499– Nagyon örülök annak, hogy ez az épület megújulhat, hiszen fontos létesítménye mind a Természettudományi és Informatikai Karnak, mind az egész egyetemnek. A TTIK egyike azon fakultásoknak, melyek idegen nyelvű képzések beindítását tervezik, ezért remélem, a majdan felújított épület nemcsak kari funkcióját látja majd el, hanem olyan épületté is válhat, melyet különböző prospektusokban a világ minden tájára elküldhetünk – fogalmazott Szabó Gábor, az SZTE rektora köszöntőjében az április 2-i eseményen.


Az SZTE TTIK Bolyai-épület felújítása a TIOP-1.3.1.-10/1-2010-0007 azonosítószámú „A Szegedi Egyetemi Tudás-sétány továbbfejlesztése az élettudományi infrastruktúra modernizációján keresztül” című pályázat támogatásával, uniós forrásokból, az Új Széchenyi-terv keretében valósul meg. Mint ahogy Majó Zoltán, az SZTE gazdasági és műszaki főigazgatója elmondta, a Bolyai-épület felújítása az utolsó, milliárdos állomása azon uniós pályázati programoknak, melyek a TIOP projekt keretében valósulnak meg. – Ekkora méretű költözés még nem volt a karon – tudtuk meg Hernádi Klára dékántól, aki kiemelte, a TTIK négy tanszékcsoportjának költözésében 7300-an vettek részt, és 7047 négyzetméter hasznos munkaterületet adtak át.


A köszöntőket követően Szabó Gábor rektor átadta a kulcsokat Peresztegi Imrének, a nyertes kivitelező ZÁÉV Építőipari Zrt. vezérigazgatójának. A vezérigazgató úgy fogalmazott, az Aradi vértanúk terén található, 1886-ban épült, műemléki védettségű épületet pincétől a padlásig teljesen felújítják. A munkálatok része lesz többek között a homlokzati nyílászárók cseréje, a tantermek hővisszanyerő szellőző rendszerének és az épület LED-világításának biztosítása, valamint felújítják az épületgépészeti és elektromos hálózatot, illetve új álmennyezeteket és strangokat alakítanak ki.


A részprojekt összköltsége 1 280 229 700 forint, melynek mintegy 20 százalékát fedezi a Szegedi Tudományegyetem saját maga által biztosított forrásokból. Az épület tervezője a Duna-Tisza Ingatlanfejlesztő Kft.

 

szöveg: Hegedűs Gabriella

fotó: Ócsai Gábor


Bolyai kulcsátadás galéira
A kulcsátadáson készült képek itt megtekinthetőkuszt_logo_rgb Infoblokk3_ERFA
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. július 02.

nyito

6 ezer oldalnyi dokumentum, 4 órán át tartó megbeszélés – ez a Szegedi Tudományegyetem vezérkarában az átadás – átvétel mérlege. Dr. Rovó László orvosprofesszor az SZTE 2018. július 1-jétől kinevezett rektora sajtótájékoztatón mutatta be az SZTE 4 új rektorhelyettesét.

SZTEtelevízió

2018. május 30.

kiemelt_SZG_diszpolgar

Idén a Szegedi Tudományegyetem rektora, Dr. Szabó Gábor lett Szeged díszpolgára. Az elismerést május 18-án a díszközgyűlésen adta át Botka László polgármester. A Szeged Televízió ebből az alkalomból készített vele egy életútinterjút.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *