Bezár

Hírarchívum

Nemzetközi gitárfesztivált tartanak Szegeden

Nemzetközi gitárfesztivált tartanak Szegeden

2013. április 02.
1 perc

Hét európai ország 12 művésze fémjelzi az április 4-től 7-ig tartó nemzetközi gitárfesztivált, melyet idén is a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karán rendeznek.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A XIV. Szegedi Nemzetközi Gitárfesztiválra idén április 4-7. között kerül sor a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karán. A fesztivált 1999-ben Pavlovits Dávid gitárművész-zeneszerző alapította. Eddig 6 kontinens több mint 30 országából szerepeltek rajta művészek. A program az évek alatt nemcsak mélyreható kulturális hagyományokat teremtett Szegeden, de korunk legnépszerűbb hangszere, a klasszikus gitár világhírű sztárjait is évről évre elhozza a városba.

Az idei fesztivált hét európai ország tucatnyi művésze fémjelzi. Fellépnek: Krzysztof Pelech (PL), Lazhar Chérouana (FR), Seres Borbála (HU), Trio Harmonia Cordis (RO), Antal Pusztai (A), Szilvágyi Sándor (HU), Roth Ede (HU), Pavlovits Dávid (HU), Dzsentrió (HU), Julija Bal (SRB), Mireia Frutos Fernandez (ES).

A rendezvényen tehát a szakma nagynevű sztárjai, szólisták, együttesek és fiatal tehetségek egyaránt bemutatkoznak. A programok gerincét klasszikus, dzsessz- és flamencokoncertek, valamint mesterkurzusok alkotják. A szervezők célja a fiatal, kiemelkedő művészek támogatása is.

A koncerteket idén is az SZTE Zeneművészei Karán rendezik (Tisza Lajos krt. 79-81.) Jegyek a helyszínen válthatók. Felnőtteknek 1000 forintba, diákoknak és nyugdíjasoknak 800 forintba kerül a belépő. Aki az esti koncertekre magával hoz 3 nézőt, az ingyen vehet részt az eseményen.

Részletes program és bővebb információ:

http://gitarfesztival.hu/

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek