Bezár

Hírarchívum

Simon Miklós-termet avattak az SZTE bőrgyógyászati klinikáján

Simon Miklós-termet avattak az SZTE bőrgyógyászati klinikáján

2013. április 12.
2 perc

Felavatták a Simon Miklósról elnevezett tantermet, illetve egy kiállítást is megnyitottak április 10-én az SZTE ÁOK Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinikán.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az SZTE bőrgyógyászati klinikán ünnepélyes eseményre várták az érdeklődőket április 10-én. A rendezvényt Kemény Lajos, a klinika tanszékvezető egyetemi tanára nyitotta meg, aki kifejezte örömét, hogy egy ilyen jeles eseményen a terem névadójának, Simon Miklósnak professzor fia, ifjabb Simon Miklós professzor tartott szakmai előadást. A néhai legendás professzor fiának szavai után Kemény Lajos mutatta be Simon Miklós (1916-2007) életútját, külön kiemelve, hogy az iskolateremtő professzor 1965 és 1986 között volt a szegedi bőrgyógyászati klinika tanszékvezetője. Rendkívül fontosnak tartotta a szociális kapcsolatokat, illetve meghatározó szerepet töltött be életében a betegek szeretete az életében.

 

Az SZTE Általános Orvostudományi Kar kari tanácsának határozata alapján az eddig név nélkül álló tantermeknek sorra a nagy, arra érdemes elődök neveit adják majd. Így indítványozták, hogy Simon Miklósról is nevezzenek el egy termet, amit a tanács el is fogadott.

 

Az előadás után Kemény Lajos elárulta, hogy még egy jeles esemény is elérkezett az intézmény életében. Az épület belső felújítása után úgy döntöttek, hogy képzőművészeti kiállításokkal javítják a bent fekvő betegek hangulatát. Mint elmondta, ez Németországban bevett szokás, ő ezt először egy már 42 éve kint élő művészeti és kreatív terapeutától, Irene Rungtól hallotta. Ezek után, fogalmazott, kézenfekvő volt, hogy az ő tárlatával vegye kezdetét ez az új korszak. A művésznőt is örömét fejezte ki, hogy kiállíthat a szegedi klinika folyósóin.

Végezetül Kemény Lajos leleplezte Simon Miklós emléktábláját, majd Irene Runggal megnyitotta a tárlatot.

 

Üllei Kovács László

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek